OBNOVA PLATOA KOD SKUPŠTINE: Čekaju se majstori da počnu posao na prostoru ispred parlamenta

J. D.

06. 10. 2021. u 07:52

POLOMLjENE i rasklimane kocke na platou ispred Narodne skupštine konačno su došle na red za rekonstrukciju.

ОБНОВА ПЛАТОА КОД СКУПШТИНЕ: Чекају се мајстори да почну посао на простору испред парламента

Obaveštenje Poslanici od 9. oktobra neće moći da parkiraju svoja vozila kod Skupštine, FOTO Z. Jovanović

Početak izvođenja radova očekuje se narednih dana, u zavisnosti od vremenskih uslova, a rok za završetak je četiri meseca.

Prema projektu Grada planirana je zamena postojeće kamene podloge i ploča, koje su huligani potpuno uništili u protestima prošle godine. Ukupna vrednost radova je oko 80 miliona dinara, a poslove će izvoditi radnici JKP "Beograd-put", koje je angažovala Narodna skupština, koja je i finansijer radova.

- Projektnim rešenjem zadržan je postojeći izgled platoa uz blage korekcije geometrije i nivelacije - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Rehabilitacija zastora od kamenih ploča predviđena je korišćenjem postojećih, uz prethodnu obradu i dodavanje određene količine novih ploča istog kvaliteta i mehaničkih osobina i izgleda kao što su originalne.

Nove ploče koje će biti postavljene na mestima gde su nekada bile kamene kocke, kao i sve one koje su popucale, obnavljaju se uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Takođe, kako bi se građanima olakšala šetnja po platou, nedavno su na pojedinim mestima samo postavljene kamene podloge kako bi se popunile postojeće rupe.

Poslanici Skupštine Srbije dobili su obaveštenje da od 9. oktobra neće moći da parkiraju svoje automobile na platou ispred parlamenta, već u javnim garažama. Prostor na parkingu ispred zakonodavnog doma ostaje samo za predsednika i potpredsednike parlamenta, kao i za šefove i zamenike poslaničkih grupa.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista