DATO VIŠE OD 61. 000 "BUSTER" DOZA: Posle "Sinofarma", Vesić primio "Fajzer" vakcinu

B.R.

03. 09. 2021. u 12:53

VIŠE od 61.000 Beograđana ili 4,5 odsto je primilo treću dozu vakcine protiv virusa korona, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je "buster" dozu vakcine primio ispred stadiona "Rajko Mitić", u autobusu adaptiranom u mobilni punkt za vakcinaciju.

ДАТО ВИШЕ ОД 61. 000 БУСТЕР ДОЗА:  После Синофарма, Весић примио Фајзер вакцину

Foto Tanjug

- Nadam se da sam ja danas popravio prosek i da ćemo veoma brzo preći 10 odsto kada je u pitanju treća doza - rekao je Vesić. - Prvom dozom je vakcinisano više od 783.000 građana, što je skoro 56,5 odsto.

Zamenik gradonačelnika je vakcinisan i revakcinisan Sinofarm vakcinom, a kao treću dozu primio je cepivo Fajzer.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišla je vakcinalni punkt na Beogradskom sajmu, gde su se danas vakcinisali, uglavnom trećom dozom, zaposleni u sistemu socijalne zaštite grada. Ona je istakla da je više od 150 zaposlenih pokazalo interesovanje i naglasila da su u pitanju ljudi koji su u direktnom kontaktu sa korisnicima.

– Pre svega tu su gerontodomaćice koje brinu o najstarijim sugrađanima, defektolozi, radni terapeuti, negovatelji koji rade u našim dnevnim boravcima za decu sa smetnjama u razvoju, zaposleni u Prihvatilištu za stara i odrasla lica, zaposleni u Prihvatilištu za decu, ali i socijalni radnici koji svakodnevno u centrima za socijalni rad imaju kontakt sa najmanje desetak korisnika – rekla je  Stanisavljević. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!