KELE SE USELIO U NOVI DOM: Voždovčani obnovili kuću svog komšije Dragoljuba Simića spaljenu u požaru

M. S.

11. 06. 2021. u 07:52

DA se ljudskost nije izgubila u ovim vremenima, a da udruženi oko plemenitog cilja mogu sve, dokazali su žitelji Kraljevačke ulice na Voždovcu, ali i ostali sugrađani okupljeni oko akcije "Srcem za komšiju".

КЕЛЕ СЕ УСЕЛИО У НОВИ ДОМ: Вождовчани обновили кућу свог комшије Драгољуба Симића спаљену у пожару

Arhiva

Za nekoliko meseci uspeli su da podignu kuću susedu Dragoljubu Simiću Keletu (63), koji je izgubio dom u požaru krajem januara. Čuveni Voždovčanin Kele pregrmeo je najgore i uselio se u svoj novi dom podignut na zgarištu.

Ciglu po ciglu, krupnim koracima koračali su pet meseci ovi humani ljudi do vrata nove Keletove kuće. Poslednje dve nedelje radili su strepeći da li će njihov komšija uspeti da se useli. Jer je u novi dom ušao iz bolnice.

- Kele je dobio izliv krvi na mozak i strahovali smo da ga ne izgubimo, da nikad ne kroči u svoj dom - kažu komšije.

- Hvala bogu, oporavio se koliko-toliko i uselili smo ga. Još neke radove privodimo kraju, ali važno je da je ugledao svoju obnovljenu kuću. Nadamo se da će u potpunosti da se oporavi i da će se hematom povući.

Dragoljub Simić

Kao što su "Novosti" objavile početkom januara, u deliću sekunde Keletova stara kuća nestala je u plamenu. Ta slika probudila je komšiluk, pozvala na akciju i proširila se među drugim humanim ljudima koji su dali pomoć. Od ideje do realizacije trebalo je pomalo svega. Volje, podrške, naravno, novca, ali najvažnije - solidarnosti.

KAKO JE POČELO?

POKRETAČ akcije "Srcem za komšiju" Nenad Černoš je jedne januarske noći, radeći u trafici, ugledao vatrogasce kako jure kroz Kraljevačku ulicu. Hitali su, nažalost bezuspešno, da zaustave požar u oronuloj Simićevoj kući, u kojoj je živeo sam, i to vrlo skromno. Kele nije bio povređen, ali od kuće nije ostalo ništa. Černoš je odlučio da pomogne, ne znajući da u tome neće biti sam. Međutim, komšije su počele da se uključuju spontano, priča o akciji pomoći da se širi... Neko je donosio materijal, pojedini novac, ručak i piće za majstore... Tako do krova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)