Srpkinja iz Grčke OTKRIVA pravu istinu o graničnim prelazima: Srbi, večeras u 23 časa se OTVARA GRANICA kuda možete da prođete(MAPA)

Novosti online

15. 06. 2020. u 17:37

Državljanka Srbije, Tijana R. već sedam godina živi na Skijatosu i ona za portal "Novosti" objašnjava kakav je situacija na graničnim prelazima

Српкиња из Грчке ОТКРИВА праву истину о граничним прелазима: Срби, вечерас у 23 часа се ОТВАРА ГРАНИЦА куда можете да прођете(МАПА)
Državljanka Srbije, Tijana R. već sedam godina živi na Skijatosu i ona za portal "Novosti" objašnjava kakav je situacija na graničnim prelazima i kako turisti mogu da se domognu Grčke.

- Čula sam se sa ambasadom u Atini jer moji roditelji treba da dođu po mene i moje dete za dva dana - ispričala nam je Tijana na početku razgovora. - Interesovalo me kada i gde mogu da pređu granicu. Rečeno mi je da je granični prelaz Evzoni zatvoren do daljeg, ali da će se večeras otvoriti granični prelaz Promahonas, odnosno Kulata u 23 časa koji se nalazi između Bugraske i Grčke. Rekli su mi da će na toj granici biti moguće da pređu i građani Srbije, a ne samo oni koji su iz EU. Tačnije, rekli su da moji roditelji koji su takođe Srbi mogu da prođu tuda.

Tijana je nam je otkrila i da li će naši turisti morati da rade test na korona virus kada se nađu u Grčkoj.

- Čula sam razne informacije. U srpskim medijima sam pročitala da će se turisti sprovoditi u neki hotel gde će im se raditi testovi. Radim u turizmu, nama tako nešto nije poznato. Rekli su nam da će se testovi raditi nasumično. Na primer, ako uđe pet automobila samo jedan će da se izdvoji i to samo ako neko bude sumnjiv. Morate da znate da je veliki pritisak grčkih hotelijera na vladu ovde da se granice što pre otvore za sve. Mi smo zemlja koja živi od turizma i to nam puno znači. Nedavno se dogodilo da je sleteo avio koji je imao ček 30 zaraženih, i zbog toga je vlada uplašena. Inače, srpski turisti nisu meta i vidim da vas plaše da ne dolazite, ali tvrdim da su svi Srbi ovde dobrodošli.

Granični prelaz koji se večeras otvara Promahonas(Kulata) je inače neaktivan, ali su grčke vlasti odlučile da ga otvore u 23 časa kako bi se rasteretile gužve i dozvolili turistima da slobodno uđu.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Neko

15.06.2020. 22:55

Peosto ne mogu da verujem,kakva je psiha ljudi koji su krenuli na put bukvalno grlom u jagode???

Razuman Srbin

16.06.2020. 12:56

Narode alavi i nezajažljivi, ostani jednom preko leta u svojoj zemlji i ovde letuj.

Nerazuman Srbin

16.06.2020. 16:23

@Razuman Srbin - Poštovani, kada naši hotelijeri ne budu bili alavi i nezajažljivi ne budu dizali cene u nebesa, možda će neko od "alavog" i "nezajažljivog" naroda letovati u Srbiji.

Хер Жика

16.06.2020. 13:37

Ко бре нормалан иде у оваквим околностима?