Nedimović o lokalnim izborima: Formiraćemo sami vlast u Sremskoj Mitrovici

S. KOSTIĆ

30. 06. 2020. u 12:36

Недимовић о локалним изборима: Формираћемо сами власт у Сремској Митровици

PLAN Branislav Nedimović/Foto: S.Kostić

Branislav Nedimović, predsednik GO SNS u Sremskoj Mitrovici. Naša koalicija ima sedmoro odbornika više nego ranije
SUMIRAJUĆI lokalne izborne rezultate na području Grada Sremska Mitrovica, Branislav Nedimović, predsednik GO SNS i nosilac izborne liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu", kaže da će koalicija okupljena oko naprednjaka imati sedmoro odbornika više nego u prošlom sazivu, odnosno 42 mandata od 61.

Nedimović otkriva da će ta stranka formirati sama gradsku vlast, iako su im se već ponudile druge stranke i GG koje su prešle cenzus, čak i opozicione.

Prvi čovek naprednjaka u gradu na Savi zahvalio je svim građanima koji su im ukazali poverenje i nabrojao neke od značajnih projekata koji očekuju Mitrovčane u narednih pet godina.- Sada nam je najvažnije da do 1. septembra završimo OŠ "Jovan Popović", i ta grinfild investicija iznosi tri miliona evra, a zatim vrtić u Laćarku,projekat vredan milion i dvesta hiljada evra, čije otvaranje planiramo za 12. novembar - ističe Nedimović.


Završetkom tih projekata Sremska Mitrovica će moći da parira mnogo većim gradovima u Srbiji.


KANDIDATI KAKO kaže Nedimović, za novog gradonačelnika Sremske Mitrovice u trci je troje kandidata. Pored njega, tu je Dmitar Stanišić, pokrajinski poslanik, i Svetlana Milovanović, koja je u prošlom sazivu bila zamenica gradonačelnika, a sada sa najvećom šansom da dođe na čelo Grada.


- U planu je izgradnja modernog gradskog stadiona, koji će imati 4.000 mesta za sedenje i biće potpuno pokriven. Vrednost tog stadiona iznosi pet miliona evra. Jedan od glavnih projekata u sledećoj godini je kanalizacija u Laćarku sa prečistačem otpadnih voda, čija vrednost iznosi oko 20 miliona evra, a zatim otvaranje IT centra, za koji će biti potrebno milion evra. Tu očekujemo da ćemo 2022. imati prva odeljenja poljoprivrednog i mašinskog fakulteta - kaže Nedimović.SAMO "VAHALI" OTPUŠTAO RADNIKE


NAKON izbijanja pandemije u ovom gradu nije bilo velikog otpuštanja radnika.

- Imali smo otpuštanja samo u jednoj firmi i to "Vahali", koja se bavi proizvodnjom brodova, jer je pala potražnja za kruzerima. Od 450 ostalo je 300 radnika - kaže Nedimović.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije