MASOVNA uznemirenost i neizvesnost izazvane virusom korona nisu pokolebale Zrenjaninca Dragana Jovina Belog (56), nekadašnjeg fudbalera Radničkog i inženjera u protivpožarnom sektoru zrenjaninske kompanije "Radijator", da izmontira dokumentarac o olimpijcima iz svog rodnog grada, a jedva je dočekao da se ukine vanredno stanje kako bi krenuo u novu panonsku avanturu svojim dvotočkašem.

- Vožnja trkačkim biciklom, sa profesionalnim, uskim gumama, velika mi je opsesija. Svakodnevno, nakon posla, uživam u vožnji na trasi od dvadesetak kilometara. Dok sam poštovao izolaciju, nisam vozio - kaže Dragan.

Do sada je, kaže, vojvođanske drumove prokrstario uzduž i popreko, uz uobičajenu maršrutu od pedesetak kilometara "u cugu". Uz kompletnu opremu, kacigu, odelo koje štiti od vetra, Beli uživa u laganoj vožnji, prosečnom brzinom od 25 kilometara na sat, i predivnim krajolicima ravnice.

- Ne forsiram previše, obožavam da zastanem i na koji tren, recimo da posmatram reku Tisu, retke vrste ptica u rezervatu prirode "Carska bara" - navodi Beli.

Za njegovu pasiju vezana je i jedna anegdota. Da supruga Snežana, manirom prave dame, nije prihvatila ideju da na put do Beograda ponese njegovo svečano odelo, svojevrsni Draganov podvig da biciklom stigne do Zemuna na svadbu ostao bi samo pusta želja. Ovako, dok su se ona i sin lagodno vozili automobilom, Dragan je vozeći bicikl stigao na cilj, u stanu prijatelja koji su ženili sina osvežio se i presvukao, a nakon svadbenog veselja, istom rutom krenuo je nazad do kuće.

Na snimanju dokumentarca sa Momirom Rnićem juniorom

OLIMPIJCI SA BEGEJA

Zaljubljenik u dokumentarce, Dragan Jovin je sa grupom prijatelja i entuzijasta, pre dve godine, snimio dokumentarni film o naselju u kojem je rođen i odrastao, Ruža Šulman u Zrenjaninu, a trenutno, sa istom ekipom, posle brda snimljenog materijala, montira film o sportistima olimpijcima koji su ponikli u gradu na obali Begeja.