VASPITAČICA iz PU "Radosno detinjstvo" Jelena Vukas je osmislila emisiju pod naslovom "Čarobni ključić", koja se ponedeljkom i petkom - već mesec i po - emituje na jutjub-kanalu, odnosno platformi "Umreži se", pa je mališanima iz novosadskih vrtića omogućila druženje sa vršnjacima i tokom aktuelne pandemije. Štaviše, zato što je emisija rado gledana i van granica Srbije, čak na drugim kontinentima, već se priprema i deseto izdanje.

Odmah po zatvaranju vrtića, kao zaljubljenik u svoj posao, Jelena je osmislila emisiju i dobila podršku ne samo koleginica, već i uprave "Radosnog detinjstva". Ekipa se brzo okupila, a u njeno stvaranje je uključeno više od 16.000 dečaka i devojčica, sa roditeljima.

- Svaka emisija je tematska, pa vaspitači i deca zajedno rade, a mališanima je najveća motivacija to što objavljujemo crtež svakoga od njih. Fazone i fore iz istoimene knjige Ljubivoja Ršumovića drugarima čita Maša Miljanić, dok je za dobru muziku zadužen kompozitor i dirigent, te legenda dečje emisije "Muzički tobogan" Jovan Adamov - navodi Jelena Vukas i naglašava da joj je mnogo pomoglo to što je ranije bila i radijski voditelj.


PUBLIKA

- IZ Predškolske ustanove u Gračanici sam saznala da našu emisiju dele u svim srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, pa smo ih pozvali da nam pošalju svoj prilog i on će biti emitovan u prvoj narednoj emisiji. Inače, pohvale pristižu iz čitavog regiona, a posebno nas je obradovala podrška iz srpske škole "Nikola Tesla" koja se nalazi u kanadskom gradu Nijagara Foks - zaključuje Jelena Vukas.