Iz distributivnog centra u Biznis inkubatoru u Subotici podeljeno je sedam hiljada litara natrijum-hipohlorita, sredstva koje Svetska zdravstvena organizacija preporučuje za dezinfekciju površina.


Za proizvodnju ovog sredstva grad je pokrenuo liniju za proizvodnju dezinfekcionog sredstva u Bajmoku i zahvaljujući tome sve ustanove i institucije će na vreme i potpuno besplatno dobiti ovaj dragoceni ratvor.


- Oko 7.000 litara dezinfekcionih sredstava podeljeno je državnim institucijama, javnim i javno-komunalnim preduzećima, državnim i privatnim gerontološkim centrima, školama i drugim ustanovama – kaže gradonačelnik Bogdan Laban. - Dezinfekciona sredstva smo predali i brojnim udruženjima u Subotici kako bi uspeli da na vreme dezinfikuju prostorije u kojima borave i na taj način ih koliko-toliko učine bezbednim.


Počela je podela dezinfekcionih sredstava po zgradama, koja služe za za dezinfekciju podova, stepeništa, gelendera i drugih prostora. Trenutno je na raspolaganju imamo 15.000 litara ovog sredstva, a proizvodnja se nastavlja.


Uskoro će početi i podela 15.000 zaštitnih maski, donacija robne kuće iz Kine koja posluje u Subotici.