Čitalac Novosti, a inače Sjeničanin(ime poznato redakciji) već pet sati zavejan čeka u kolima na putu Novi Pazar-Sijenica. Kako nam je rekao, situacija na putu je dramatičnija nego što izgleda.

- Evo već pet sati sedimo u mestu, oko 30 vozila. Vetar duva sve jače a ništa se ne događa, za svo ovo vreme nismo videli nikakvu mehanizaciju. Nek nam je Bog u pomoći - rekao nam je Sjeničanin.

Kako nam je rekao situacija je neizvesna i ne znaju kada će ih izbaviti.

- Nalazimo se na Golijskom putu, između Duge poljane i Brnjice, više od 30 automobila.. Ja sam tu od 16 časova, a bilo je desetak automobila pre mene. Nikakvu mehanizaciju nismo videli. Verovatni čekaju da stane vetar, ali kako duva, ko zna kada će to biti!


NEVREME KAKVO PEŠTER NE PAMTI

Na državnom putu IB 29 Aljinovienica-Novi Pazar, na deonici Brnjica-Duga Poljana zavejano je više putničkih vozila, a Preduzeće Novi Pazar-Put saopštava da do njih pokušavaju da dođu svom raspoloživom mehanizacijom.

Na ovom putnom pravcu došlo je do potune obustave saobraćaja zbog vremenskih uslova koje ne pamte ni najstariji stanovnici Pestera - jakih snežnih padavina, olujnih naleta vetra i smanjene vidljivosti, gde nema efekta rad masina, vozila i ljudstva, navodi se u saopštenju.

Na raščišćavanju snega angažovano je više gradevinskih mašina - tri ulta-utovarivača, dve kombinirke, i četiri kamiona, navodi Novi Pazar put.

U saopštenju ističu da je na osnovu dobijene saglasnosti od strane Nadzorne sluzbe JP "Putevi Srbije" uspostavljena potpuna obustava saobraćaja na državnom putu IB 29 Aljinovići-Sjenica-Novi Pazar, deonica Brnjica-Bijele Vode.

Čišćenje tog pravca, kako ističu, biće nastavljeno kad vremenske prilike to dozvole.