KRALjEVO – Zahvaljujući Kulturnom centru „Ribnica“ kraljevački mališani koji će ovaj zimski raspust provesti u svom gradu, u prilici su da učestvuju na zanimljivim i potpuno besplatnim kreativnim radionicama pod nazivom - „Dva sata bez telefona“.

Pročitajte još: Među 300 đaka u školi, on je poseban: Kju je dečak iz kineske porodice, ali on je "pravi Banaćanin" (VIDEO)

- S obzirom da deca puno vremena provode pred ekranima telefona, tableta ili računara, sve manje međusobno komuniciraju i druže se, mi smo poželeli da naši najmlađi sugrađani kvalitetno i kreativno provedu bar deo zimskog raspusta i da se tokom dana na dva sata odvoje od ekrana - kaže Olivera Marjanović iz KC „Ribnica“.

A, da su ove radionice pun pogodak bilo je jasno već prvog dana kada je biblioteka KC Ribnica gotovo bila tesna da primi brojne kraljevačke osnovce i predškolce koji su igrali nekada popularne, a danas po malo zaboravljene, društvene igre.

- Naučio sam da igram „mice“, a „Ne ljuti se čoveče“ sam već igrao sa tatom – kaže devetogodišnji Luka. - Lepo mi je ovde sa vršnjacima, upoznao sam nove drugare i voleo bih da opet dođem na još jednu radionicu i druženje.

Tokom ovog raspusta planirane su ukupno četiri radionice, pa će tako kraljevačli mališani osim u društvenim igrama moći da uživaju i u pletenju, pravljenju traka za kosu i pravljenju nakita, potom u pantomimi, kao i u kreiranju i pravljenju 3D čestitki.