Požarevac: U vrtiće i škole uloženo oko 1,8 milijardi dinara

D. NOVKOVIĆ

19. 09. 2019. u 06:50

Пожаревац: У вртиће и школе уложено око 1,8 милијарди динара

OŠ "Kralj Aleksandar Prvi" dobila novi izgled

Najveća suma bila je namenjena predškolskom obrazovanju, oko milijardu dinara, za finansiranje osnovnih škola izdvojeno je 315, a za srednje 242 miliona dinara

U TEKUĆOJ i prethodne dve godine, u predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje iz budžeta grada Požarevca uloženo je 1,8 milijardi dinara. Od toga, najveća suma bila je namenjena predškolskom obrazovanju, oko milijardu dinara. Za finansiranje osnovnih škola izdvojeno je 315, a za srednje 242 miliona dinara. Ostala sredstva utrošena su za prevoz osnovaca i srednjoškolaca, za nagrade najboljim đacima, za poklon-pakete namenjene prvacima.

- Što se tiče kapitalnih investicionih ulaganja u dečjim vrtićima, u sanaciju i adaptaciju mokrih čvorova i uređenja dvorišta uloženo je 18,8 miliona, a za postavljanje stolarije i laminata 2,57 miliona. Za sanaciju krovova i instalacija za grejanje data su 52 miliona, a za nameštaj za dva objekta 3,4 miliona dinara - rekao je gradonačelnik Bane Spasović.

Kapitalnih ulaganja ove i prošle godine bilo je i u osnovnim i srednjim školama, u kojima su sređivani krovovi, podovi, stolarija, instalacije, sportski tereni. Najveća ulaganja bila su u OŠ "Sveti Sava" - 6,6 miliona za nove podove, u "Požarevačkoj gimnaziji" - šest miliona za zamenu krovnog pokrivača i u OŠ "Vuk Karadžić" - 5,5 miliona za obnovu zgrade i školskog terena.


PROČITAJTE JOŠ - Centar Požarevca kao veliko gradilište


Među većim investicijama bila je i adaptacija sanitarnog čvora na prvom i drugom spratu zgrade OŠ "Kralj Aleksandar Prvi", za koje je izdvojeno 5,3 miliona dinara.


RADOVI

U OŠ "Sveti vladika Nikolaj" u Bradarcu 5,4 miliona dinara uloženo je u rekonstrukciju krovnog pokrivača, a u požarevačkoj OŠ "Desanka Maksimović" 2,9 miliona dinara za sanaciju i zamenu podova u učionicama i hodnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Чеда

19.09.2019. 07:36

Још када би уложили у васпитаче, дпа д не раде лопови и девојке сумњивог морала.