Centar Požarevca kao veliko gradilište

D.N.

28. 07. 2019. u 15:42

Центар Пожаревца као велико градилиште

Foto: D. Novković

U Sinđelićevoj se radi kompletna rekonstrukcija, u Jovana Šerbanovića gradi se kružni tok, a u Čede Vasovića obnavlja se trotoar
POŽAREVAC – Na više lokacija u centru Požarevca u toku su radovi na izgradnji i obnovi komunalne i putne infrastrukture, čija se vrednost kreće oko 160 miliona dinara.

Najveće gradilište je u Sinđelićevoj ulici, u kojoj je zamenjen stari toplovod, postavljen još pre tri decenije.

Na toj lokaciji uskoro sledi gradnja vodovoda i kišne kanalizacije, koje ova ulica do sada nije imala, a zatim su na redu asfaltiranje kolovoza i gradnja trotoara.

Drugo veliko gradilište je na uglu ulica Jovana Šerbanovića i Moše Pijade, gde se gradi kružni tok, vredan 40 miliona dinara.


Odluka o njegovoj gradnji doneta je jer je on bezbedniji od raskrsnice, a doprinosi i bržem odvijanju saobraćaja, tako da se u ovom delu više neće stvarati gužve.

Na ovoj lokaciji, do kraja jula, postaviće se nova signalizacija i rasveta, a urediće se i parking-mesta, trotoari i zelene površine. Radovi se izvode i u Ulici Čede Vasovića, u kojoj se obnavlja trotoar sa desne strane, gledano iz pravca centra grada.

Njihova vrednost iznosi 30 miliona dinara, a rok za završetak je do kraja avgusta. Osim obnove trotoara, postaviće se LED rasveta, nove klupe i kante za otpatke, a urediće se i dečje igralište, uz sav neophodni mobilijar. Time će trotoari u ovoj ulici biti kompletno obnovljeni, jer su radovi na levoj strani izvedeni 2017. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Ivan

28.07.2019. 18:17

Radilo se i ranije ali ne ovako.Naime svi radovi su apsolutno temeljni i zaista kvalitetni(Hajduk Veljkova,ulica pored stanice i partizanska).Iako imam 65 godina ne pamtim da je iko ovoliko obimno i temeljno radio za dobro grada.Svaka čast i nastavite tako!

Pera

19.08.2019. 09:40

U Sindjelicevoj ulici zamenjen toplovod, a uskoro sledi gradnja vodovora i kisne kanalizacije... Da li to znaci da ce ulica ponovo da se kopa?