„Pastirice“ skuvale najbolji ajvar

D. N.

05. 09. 2019. u 19:55

„Пастирице“ скувале најбољи ајвар

-Tri prvoplasirane ekipe: pobednice „Pastirice“ u sredini, desno osvajači drugog mesta - ekipa „Dar-mar“, levo osvajači trećeg mesta – ekipa UŽ „Sestra Jelica“ FOTO D. Novković

Tročlana ženska ekipa osvojila je šporet „Smederevac“ i pravo učešća na finalnom takmičenju u Beogradu, 12. oktobra

Za pobednika šestog karavan-takmičenja u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“, održanog u Požarevcu, proglašena je ekipa „Pastirice“, prema jednoglasnoj odluci stručnog žirija. Kao nagrada, njima je pripao pobednički pehar i glavna nagrada - šporet na čvrsto gorivo „Smederevac“.

Ovaj tročlani ženski tim, koji je trijumfovao i prošle godine, prvo mesto izborio je u veoma jakoj konkurenciji 16 takmičarskih ekipa iz Braničevskog okruga. Na drugom mestu našao se tim „Dar-mar“, a na trećem ekipa Udruženje žena „Sestra Jelica“.

Proglašen je i pobednik u kategoriji „najlepše uređen štand“ i ta titula ove godine pripala je ekipi Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“. Kulinarske ekipe takmičile su se u gradskom parku, u kojem su priređene i izložbe domaće radinosti i pića i zabavni program. Učesnici su sa sobom doneli šerpe i varjače, a sponzori manifestacije obezbedili su sve ostalo.

Pročitajte još - Karavan "Izađi mi na teglu": Kuvaju ajvar i bore se za "smederevac"

Najveći balkanski gastronomski karavan „Izađi mi na teglu“, koji je krenuo 19. avgusta iz Brusa, prošlogodišnjeg pobednika, posetiće 33 grada Srbije, koji će se boriti za nagradni fond od ukupno dva miliona dinara. Najbolji kuvari ajvara iz ovih gradova takmičiće se u velikom finalu, zakazanom za 12. oktobar, u Beogradu.

-Takmičarski štandovi u gradskom parku FOTO D. Novković

Sav ajvar koji se spremi za vreme takmičenja, donira se u humanitarne svrhe. U prethodnih pet sezona donirano je 25.000 tegli ajvara, a u ovogodišnjoj biće ih oko 6.000.

-Kuvanje takmičarskog ajvara FOTO D. NovkovićPratite nas i putem iOS i android aplikacije