POČETAK izgradnje upravne zgrade "Put-investa" u novosadskom Bulevaru oslobođenja odložen je dok ne bude pronađeno odgovarajuće rešenje problema u vezi sa investitorovim planom, na koje ukazuju stanari zgrade u čijoj bi blizini trebalo da nikne taj poslovni objekat.

PROČITAJTE JOŠ - Vladičanski dvor na proleće novo ruho

Otkako su pre mesec dana posečena dva stabla na placu radi pripreme terena za gradnju, građani su protestovali, a zahteve su saopštili investitoru, ali i uputili ih gradonačelniku Milošu Vučeviću.

- Razmotriću otvoreno pismo građana iz zgrade u Bulevaru oslobođenja. Proverićemo građevinsku dozvolu za taj objekat, koji je predviđen (na tom mestu) po planovima iz 2006. - izjavio je Vučević novinarima i podsetio da je četiri godine kasnije Grad prodao tu parcelu privatnom investitoru.

- Kada je Bora Novaković (tadašnji direktor Zavoda za izgradnju grada) to prodavao, tada niko nije protestovao - napomenuo je Vučević.

PLAC OTKUPLjEN OD "ĐENERALI OSIGURANjA" GRAD je parcelu, na kojoj je predviđena izgradnja poslovnog objekta, prodao kompaniji "Đenerali osiguranje" 2010. godine, od koje ju je "Put-invest" otkupio 2017. - Urbanističkim planom još iz 2006. na toj parceli bila je predviđena izgradnja poslovnog objekta i u skladu s tim planom, bez ikakvih naknadnih izmena, krajem 2018. ishodovana je građevinska dozvola, a sredinom ove i prijava radova - navode u "Put-investu".

Stanari zgrade u Bulevaru oslobođenja od 17 do 25 traže da investitor dobije prilaz budućem poslovnom objektu sa Bulevara, a ne iz slepe ulice, čime bi, kako tvrde, bio uzurpiran jedini prilaz njihovim ulazima i garažama. Zatražili su i da se investitoru ne dozvoli kopanje podzemne garaže, zbog podzemnih voda, nego da mu se omoguće parking-mesta "negde u blizini" novog objekta, kao i da se strogo zabrani sečenje preostalog zdravog drveća na toj lokaciji.

- Zahtevamo takođe da trafostanicu izgradi na svom placu, na javnoj površini, pored naše zgrade - kaže "Novostima" jedan od stanara, pokazujući da je na tom placu između prodavnica "Simpo" i "Idea" nekada bilo uređeno dečje igralište, koje je vremenom poprilično devastirano.

U međuvremenu su iz "Put-investa" predložili da, nakon izgradnje poslovne zgrade, izgrade savremeno dečje igralište u neposrednoj blizini njihove parcele, da gradilišni ulaz izmeste, kao i da posade nova stabla...

Građani zgrade sa 280 stanova nadaju se da će, uz pomoć gradske vlasti, biti pronađeno rešenje koje bi zadovoljilo obe strane.