Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Dana policije i krsne slave – Svete Trojice, u centralnom gradskom parku u Kraljevu održana je smotra materijalno-tehničkih sredstava kojima raspolažu pripadnici policije, Žandramerije i vatrogasno-spasilačke jedinice.

Na ovoj smotri koja je bez sumnje najviše obradovala kraljevačke mališane, posetioci su bili u prilici da pogledaju službena vozila i motocikle, da se upoznaju sa naoružanjem i opremom, da se fotografišu sa službenim policijskim psom kao i da prisustvuju simulaciji gašenja požara specijalnom penom.

Pročitajte još - SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA MUPA I POLICIJE: Vučić:Policija nikada neće služiti vlasti, već građanima (FOTO+VIDEO)

- Spremnost u zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana zahteva i odgovarajuću opremu čemu se u ovom ministarstvu pridaje sve veća pažnja. U sve to posetioci ove smotre, a najviše naši najmlađi sugrađani, imali su priluku da se uvere ostvarujući lični, neposredni kontakt sa pripadnicima MUP – kaže Goran Grujić, načelnik Odeljenja policije PUK.

Ovom prilikom razdragani mališani mogli su i da se provozaju policijskim vozilima, isprobaju svoje veštine u savladavanju prepreka, kao i da se bliže upoznaju sa pozivom policajca ili vatrogasca. Široki osmesi na njigovim licima najbolji su dokaz da je ova „akcija“ u potpunosti uspela.

Foto G. Šljivić


- Kad porastem biću policajac! - poručio je jedan šestogodišnjak nakon završene vožnje motociklom, dok njegovi drugari iz vrtića u glas dodaju – I ja! I ja!

Foto G. Šljivić

Foto G. Šljivić
Foto G. Šljivić
Foto G. Šljivić