TOKOM ove godine biće rekonstruisano oko 42 kilometra opštinskih i puteva prvog i drugog reda, odnosno u ove radove biće uloženo više od 310 miliona dinara. Ovo je u četvrtak, povodom ozvaničenih radova na asfaltiranju opštinskog puta od Guče do Goračića u dužini od šest kilometara, rekao Milivoje Dolović, predsednik Opštine. Vrednost radova je 70 miliona dinara, a izvođač je preduzeće Strabag Čačak.

- Ovo je sve realizacija dogovora koji smo imali, kako prethodne godine, tako i na sastanku sa ministarkom Zoranom Mihajlović, a uz pomoć preduzeća "Putevi Srbije". Danas je veliki dan za mesne zajednice Goračići, Guberevci, Rasovac i Dublje, ali i sve mesne zajednice koje ovaj put povezuje u ovom delu Dragačeva. Ovo je ujedno i najveća investicija u asfaltiranje u proteklih dvadesetak godina. Ono što će biti intencija lokalne samouprave u narednom periodu jeste ulaganje u putnu infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu - rekao je Dolović.

PROČITAJTE JOŠ - MEŠTANI BOGDANOVCA DOBILI ASFALT POSLE OBEĆANjA VUČIĆA: Nama četiri kilometra puta život znače

Opština Lučani kao novinu ove godine uvodi novi način finansiranja za asfaltiranje, kako opštinskih puteva, tako i puteva prvog i drugog reda. Do sada je to bilo sistemom "dinar na dinar", dok će se ubuduće iz opštinske kase izdvajati u odnosu "dva prema jedan".

- Veliko je interesovanje građana za taj vid finansiranja. Na ovaj način asfaltiraćemo više od deset kilometara nekategorisanih puteva. Planirani period završetka ovog putnog pravca je desetak dana, a zatim se sprovode radovi nasipanja bankine, tako da možemo očekivati do 7. maja završetak čitave investicije - dodaje Dolović.

AMBICIOZNI PLANOVI

- DALjE nas očekuje početak radova na rekonstrukciji opštinskog puta drugog reda Živica-Goračići u dužini od tri i po kilometra, zatim nastavak radova na rekonstrukciji opštinskog puta prvog reda Vučkovica - Glog - Gornji Dubac u dužini od tri kilometra, a već su započeti radovi na zemljanom iskopu kanala na opštinskom putu drugog reda Dragačica - Draškovića mehana u dužini od 3,3 kilometra, koji iz makadama prevodimo u asfaltni zastor. Napomenuo bih da se o asfaltu na tom putnom pravcu priča više od 50 godina. Ove godine opština Lučani će biti jedno veliko gradilište - zaključio je Dolović.