Položena vremeska kapsula u temelje TC Promenada u Novom Sadu (VIDEO)

Tanjug

13. 07. 2017. u 13:54

Положена времеска капсула у темеље ТЦ Променада у Новом Саду (ВИДЕО)

Foto: Darko Dozet

U temelje budućeg Tržnog centra "Promenada" u Novom Sadu, koji se gradi na lokaciji između stadiona "Karađorđe" i SPENS-a i čiji vlasnik je južnoafrička Kompanija "NEPI Rockcastle", danas je položena vremenska kapsula
U temelje budućeg Tržnog centra "Promenada" u Novom Sadu, koji se gradi na lokaciji između stadiona "Karađorđe" i SPENS-a i čiji vlasnik je južnoafrička Kompanija "NEPI Rockcastle", danas je položena vremenska kapsula.


Kapsulu, u koju su ubačeni primerci dnevnih novina i listići sa porukama koje su ispisali okupljeni na toj svečanosti, položili su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnici Kompanije "NEPI Rockcastle" Aleksandru Morar i Jelena Jevremović, koja je menadžer te kompanije za Srbiju.


Gradonačelnik Vučević je, obraćajući se prisutnima, rekao da izgradnja tržnog centra "Promenata" predstavlja jedan od najvažnijih investicionih procesa u Novom Sadu, a da dolazak Kompanije "NEPI Rockcastle" predstavlja još jednu pozivnicu najvećim investitorima da ulažu u Novi Sad.


"Presrećan sam što će ovde zaposlenje pronaći više od 1.500 ljudi. Sa Kompanijom ''NEPI Rockcastle'' postigli smo dogovor da naša saradnja neće prestati završetkom izgradnje ovog objekta već će biti nastavljena u različitim sverama, a iz te kompanije poseban interes su pokazali za projekte vezane za Evropsku prestonicu kulture", rekao je Vučević.


On je istakao da će Grad Novi Sad učiniti sve da "NEPI Rockcastle" ima najbolje moguće uslove za rad i da nema nikakve admistrativne probleme, a najavio je da će posebnu pažnju posvetiti uređenju okolnog prostora budućeg tržnog centra, naglasivši da će to biti jedan od najlepših delova Novog Sada.


Predstavljajući Kompaniju "NEPI Rockcastle" Aleksandru Moraru je rekao da ta kompanija postoji deset godina, da posluje u sedam zemalja, da tim poslovima ruovodi tim od 400 zaposlenih i da joj je vrednost kapitala oko šest milijardi evra.


Po njegovim rečima, ta kompanija u sedam zemalja ima ukupno više od 4.000 zakupaca, a plan je da u Novom Sadu taj broj bude povećan za 150 novih zakupaca. On je naglasio da je izgradnja tržnog centra u Novom Sadu najveći projekat te kompanije.


"Plan je da izgradnja ovog tržnog centra ukupne površine 150.000 metara kvadratnih bude završena u četvrtom kvartalu 2018. godine. Mi smo dugoročni investitori što znači da ne gradimo poslovne prostore da bi ih prodavali već da bi u njima poslovali", rekao je Morar i dodao da će izgradnja biti sprovedena na način da u minimalnoj meri remeti svakodnevni ritam života okolnog prostora.


Menadžer Kompanije "NEPI Rockcastle" za Srbiju Jelena Jevremović je istakla da će "Promenada" biti najveći i najsavremenijim tržni centar u Srbiji, a njegovim otvaranjem za 25 odsto će se uvećati ukpan prostor tržnih centara u Srbiji.


"Tržni centar će imati četiri nivoa - podzemni, prizemlje i dva sprata. Planirani su brojni sadržaji među kojima će biti dominantna zabavna zona. Do kraja ove godine biće izgrađen deo iznad površine zemlje, a ceo objekat će biti završen do kraja naredne godine", rekla je Jevremović.


Na pitanje novinara koliko košta izgradnja tržnog centra Aleksandru Morar je rekao da je vrednost objekta 70 miliona evra i dodao da će dodatne sadržaje finansirati sami zakupci prostora poput bioskopa ili teretane, a gradonačelnik Vučević je pojasnio da je sa sredstvima već uloženim u parcelu ukupna vrednost projekta preko 110 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Zika Zivac

15.07.2017. 07:48

Najbolji opis sadasnje i buduce Srbije napisao je pre 100god Radoje Domanovic u svom delu " Stradija".