U Jagodini besplatno školuju sportiste

G. J.

14. 02. 2012. u 20:30

Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo u Jagodini godišnje podeli 40 besplatnih školarina na osnovu sportskog uspeha, koji ostvare studenti

JAGODINA - Ekipa malog fudbala studenata Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo osvojila je titulu Evropskog prvaka. PEP godišnje podeli 40 besplatnih školarina na osnovu sportskog uspeha, koji ostvare studenti. Na fudbalskom prvenstvu univerziteta Evrope u Milanu, u Italiji, ekipa PEP osvojila je prvo mesto i šampionski pehar. Taj uspeh je i veći kada se zna da su učestvovale 32 univerzitetske ekipe iz Engleske, Nemačke, Francuske, Rusije, Španije, zemlje domaćina..., odnosno, najjačih fudbalskih država.

- Uspeh fudbalera je dosad najveći sportski uspeh studenata iz Srbije. Prethodno, oni su osvojili turnir u Beogradu, a ove godine očekuje ih nastup na turniru u Barseloni. Prošle godine na Menadžerijadi u Bugarskoj osvojili smo zlatne medalje u muškoj i ženskoj odbojci, fudbalu, košarci, stonom tenisu i šahu. Na novosadskom maratonu štafata PEP je bila prva. Kao nagradu za uspeh studenti su dobili besplatnu školarinu, odnosno, podeljeno je 40 besplatnih školarina - kaže direktor Goran Kvrgić.

Ovogodišnja Menadžerijada biće održana u Budvi i u planu je nastup fubalera i košarkaša, kao i atletičara. Škola je sponzor Šah kluba Jelica, kao i šahovskog turnira "Kumovijada" u Goračićima kod Čačka.

- Takvi susreti otvaraju mogućnost razmene iskustava. Uvek pažljivo pratimo iskustva drugih, posebno evropskih univerziteta, jer možda možemo da primenimo nešto što oni rade i da tako poboljšamo naš rad - ističe Kvrgić.

IKODINOVIĆ I BOŽIĆ

STUDENTI PEP su, inače, legendarni vaterpolista Danilo Ikodinović, košarkaš, kapiten Partizana Petar Božić, kao i reprezentativke, šahistkinja Anđelija Stojanović, rukometašica Marija Janjić i odbojkašice Marina Vujović, Anja Spasojević, Bojana Radulović i Nađa Niković.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

DJUBRETARKA

18.02.2012. 12:53

Mozemo mi da vidimo te Ugovore o besplatnom skolovanju za koliko cete ih prodati posle skolovanja?

Bojan

19.02.2012. 20:10

@DJUBRETARKA - @Djubretarka:Ja sam jedan od tih sportista koji ima besplatno skolovanje kao nagradu za ostvarene rezultate postignute u Italiji na gore spomenutom turniru ( Euro Milano 2011) i predhodne Menadzerijade u Bugarskoj 2011. Sto se tice ugovora koji trazis da vidis , moj je bio postavljen na mom fb profilu,ali posto sam FB ugasio isti je ne dostupan.