Срђан Ђоковић, отац најбољег српског спортисте Новака Ђоковића, дао је своје мишљење о највећем ривалу свог сина Роџеру Федереру.

Срђан је гостовао у емисији “Ћирилица”која се емитује на ТВ Хепи! Новаков отац није заборавио Федереру када је за нашег тенисера једном приликом рекао да је превара, мада каже да се Швајцарац променио.

Прочитајте још: Ђоковић: Верујем да сва четири грен слема опет могу да буду моји

- Рекао сам тада да је Федерер велики сампион, али мали човек. То мислим и данас. У последње време је променио однос, видео је да је погрешио. Чак му је и тренер, видели сте како га је саветовао на Лејвер купу - рекао је Срђан Ђоковић.

Инцидент се десио пре 12 година, када је Србија играла са Швајцарском у Дејвис купу. Новак је тада играо против Вавринке, а у петом сету је затражио медицински тајм-аут. Роџеру се то није свидело, а касније је Србина оптужио да је преварант.

Прочитајте још: Ђоковић: Федерер остаје ривал, неће бити "пуштања"....

- Не верујем његовим повредама. Озбиљан сам, заиста. Мислим да је он превара, када се прича о тим повредама - рекао је тада Федерер.

Поред тога Срђан је открио и да су Британци желели по сваку цену да Новак узме њихово држављанство. Нуђени су савршени услови, међутим Срђан је рекао да ниједном није био у дилеми.

- Наравно да нисам био у дилеми. Како можеш да продаш душу зарад неког новца? Да будемо Енглези? Па како би то онда било, како би се појавио оцу и да кажем ја сам од сада Енглез и моја децу су... Имали смо разних понуда. Када смо ту понуду (од Британаца) добили ми смо се година дана пре тога уселили у свој стан после 17 година бивствовања у туђим становима у Београду. Новац не може све да плати. Тако се и он понаша. Не може да дâ свој лик и име спонзорима", рекао је Срђан гостујући у емисији Ћирилица на телевизији "Хаппy".

Прочитајтре још: ЖЕЛИ ОПЕТ НА ТРОН: Ђоковић о повратку, походу на чело АТП, циљевима...

Разговор са људима из Велике Британије водили су отац и мајка Новака Ђоковића.

- Моја жена и ја. Они су хтели да упаре Новака и Марија и да годинама буду победници Дејвис Купа. Што би и били. Али Новак је Србин, рођен је овде. Било би илиузорно одмах причати. Нисам им одмах то рекао, него смо после разворара сад децом одговорили. Новак је имао 19, Марко, 16 и Ђорђе 11. Ја сам им рекао да имају шансу да живе тамо, да имају најбоље услове на свету. Знате који је био њихов одговор? Па никакав не постоји та сила да се промени та ситуација. Ми смо Срби и остали смо Срби до краја",рекао је отац Новака Ђоковића.