MILORAD Aleksić, selektor ženske vaterpolo reprezentacije Uzbekistana, preživljava životnu dramu u Taškentu. Mladi stručnjak iz Kikinde se preko društvenih mreža obratio za pomoć kako bi se što pre vratio u zemlju, a u međuvremenu je zbog komšija morao da provede celu noć u policiji kako bi dokazao da je negativan na virus korona. Danas je četvrti put za četiri dana promenio stan. I nada se da ga nove komšije neće maltretirati.

- U haosu sam, panici. Upravo sada se useljavam u novi stan, četvrti za četiri dana. Neverovatno je šta sam preksinoć proživeo zbog jedne žene, koja me je prijavila policiji tvrdeći da moj test nije važeći. Ona je toliko uznemirila celu zgradu da su svi tražili da se iselim, jer nisu želeli stranca u svojoj blizini. Proveo sam celu noć u policiji, dok iz agencije nisu potvrdili da je test validan i da sam negativan na virus korona. Neprijatno je bilo i policajcima - uzbuđeno priča, za "Novosti", Milorad Aleksić.

Mladi stručnjak iz Kikinde Uzbekistanke vodi od prošle godine, u Taškent se vratio 12. marta kako bi pripremio selekciju za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, koje su kasnije odložene za godinu dana. Njegova drama počela je od onog trenutka kada je bezuspešno pokušavao da pronađe način da se prebaci do Srbije. Nije mogao da se ukrca ni u avion za Minhen (Nemačka), jer nije iz EU.

- Srećom, uz mene su iz VS Uzbekistana. Imam i podršku VS Srbije, često se čujem sa direktorom Đorđevićem. Ali, nisam se ovome nadao, jer sam se testirao na kovid-19 i negativan sam - priča Aleksić.

Aleksić ističe da su mu se danas javili i iz Ambasade Srbije u Moskvi i da je konzul obećao da će sve učiniti da se ukrca u let za glavni grad Rusije.

- Problem je što ovde postoje čarter-letovi samo za ruske građane. Ipak, nadam se da će biti sve u redu. Samo da se više ne selim svakog dana iz stana u stan i ne doživljavam neprijatnosti. Inače, u Taškentu se sve zatvara, ljudi postaju sve nervozniji - opisuje stanje Aleksić.

Milorad je uznemiren i zbog svoje porodice u Kikindi, gde mu živi žena sa dvoje male dece.

- Moja supruga ne izlazi iz kuće, jer ne daj bože da se zarazi, ko će da nam čuva decu. Da smo ovde svi zajedno, zaključali bismo se u stan i čekali da pandemija prođe - kaže Aleksić.

MARIJAN: U KONTAKTU SA MSP
NEMANjA Marijan, generalni sekretar VSS, ističe da Savez čini sve šta može kako bi pomogao Aleksiću.
- U stalnom smo kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova i činimo sve što je moguće u datim okolnostima.