KADA je 24. marta 2018. godine preuzeo prvi pogon rukometaša Vojvodine, Boris Rojević (40) nije ni pomislio da će za nepune dve godine na klupi našeg šampiona poneti epitet najuspešnijeg trenera u klupskoj istoriji. Jer, prvi je strateg Novosađana kojem je pošlo za rukom da veže čak šest uzastopnih trofeja: dve titule prvaka države, Kup Srbije, dva Superkupa i Svesrpski kup. Kuriozitet je da Rojević nije izgubio nijedan trofej kao šef stručnog štaba seniorskog pogona.


Osim toga, lane je zauzimanjem šeste pozicije u Regionalnoj SEHA ligi ostvario najveći uspeh srpskih klubova u tom takmičenju, a u utorak uveče u "Slanoj bari", pobedom nad Metaloplastikom, njegovi izabranici su se plasirali među najboljih osam ekipa.


- Naravno da u trenutku kada sam seo na klupu nisam ni pretpostavio da ćemo nizati trofeje - kaže Rojević. - Tada smo imali male šanse za titulu u borbi sa niškim Železničarom i pančevačkim Dinamom. Međutim, stvorili smo sjajnu atmosferu, igrači su zaboravili prethodne neuspehe i na kraju smo osvojili titulu u već poznatoj triler završnici. Za mlade igrače privilegija je da igraju u Vojvodini i pokažu pun potencijal. Naša ekipa diše istim plućima, što se vidi po rezultatima, odbrani titule...


PROČITAJTE JOŠ: Ilić o problemu srpskog rukometa: Replika iz filma “Montevideo” kao rešenje


Vojvodina, koja ima osam titula šampiona, od toga čak sedam uzastopnih, u poslednje dve godine ravnopravno igra i u SEHA ligi sa regionalnim velikanima. Ove sezone odbranila je trofej Superkupa i juriša na odbranu titule i nacionalnog kupa.


- Igramo na tri koloseka, najpre početkom marta u Kupu Srbije, zatim dvomeč sa mađarskim Vespremom u četvrtini finala SEHA lige i u aprilu plej-of. Odbrana titule će nam biti najveći problem, otišla su nam četvorica veoma bitnih igrača, rivali su se pojačali, ali, ne odustajemo u, očekujem, ravnopravnoj borbi. Ako "preživimo" titulu, bićemo još dugo prvaci - kaže Rojević.


PROČITAJTE JOŠ: Perić veruje da će ga učenik nadmašiti uskoro: Sinančević će vladati svetom 10 godina!


IMAMO PAMETI

RECEPT za izlečenje srpskog rukometa Boris Rojević vidi u ujedinjenoj struci, zajedničkom planu i programu rada.

- Nemamo sredstava, ali imamo pameti - kategoričan je Rojević. - Mnogi su nekada učili od nas. Nije problem u selektorima, već je mnogo dublji i ima krivice u svima nama. Sve potiče od nedostatka sredstava, što se odražava i na rad u klubovima...