"DELFINI" su očekivano izborili direktan plasman u četvrtfinale 34. Evropskog prvenstva u Budimpešti, ali su u svojoj grupi B uvideli šta sve moraju da poprave do meča odluke. Vladare Starog kontinenta nešto slabije partije ne zabrinjavaju, jer dobro znaju da od nokaut-faze moraju da igraju onako kako priliči olimpijskom pobedniku.

- Kao i na prethodnim takmičenjima, mi smo i dalje u trenažnom procesu. Pprotiv rivala u grupi nismo bili koncentrisani 100 odsto, naročito protiv Rumunije i Holandije. Jedino smo malo teži zadatak imali sa Rusima. Međutim, pokazali smo dosta slabosti, pogotovo u prve dve četvrtine. Ipak, to može da bude i dobro, jer je veoma važno dobro igrati u drugom delu šampionata. Jednostavno, nokaut-faza ne trpi bilo kakvo opuštanje, a ja verujem da ćemo biti pravi kada je najvažnije - kaže za "Novosti" Miloš Ćuk.

Svi su u vaterpolo timu Srbije, čije je zvanično osiguranje "Unika", ubeđeni da će se za ulazak u polufinale boriti sa Špancima, koji su apsolutni favoriti u današnjem duelu osmine finala sa Nemačkom.

- Uveren sam, skoro 99 odsto, da ćemo igrati sa Špancima. Na nedavnom SP u Koreji, gde smo igrali u podmlađenom sastavu, pobedili su nas i to ubedljivo. Pre dve godine u Barseloni odigrali smo neizvesno finale, u kojem smo mi slavili posle peteraca. Veoma težak protivnik. Reč je o brzoj, eksplozivnoj ekipi. Uoči ovog EP pripremali smo se sa njima u Barseloni, tako da nekih velikih tajni među nama nema. Protiv njih nikako ne smemo da ponovimo igre iz grupne faze. Moramo od prve četvrtine da budemo agresivni, da ih napadnemo. Znam da je ovo izlizana fraza, ali istine je da će slaviti onaj koji bude više želeo - podvlači Ćuk.

Miloš primećuje da će ovih dana maksimalno da treniraju, nada se da će imati i jednu trening utakmicu, kako bi ostali u ritmu. Smatra i da šampionat u stvari počinje danas, kada će sve ekipe igrati stresne, neizvesne utakmice.

- Vidi se da su ekipe u vrhu veoma izjednačene. Mene je u grupnoj fazi iznenadila Crna Gora koja umalo nije napravila veliki preokret protiv Hrvatske. Španija je odigrali sjajan meč sa Mađarskom (11:11), a Italija je isto tako dobra. Smatram da na ovom EP nema izrazitog favorita, da su ekipe izjednačene i da će biti neizevsno do kraja. Po meni, velikog favorita nema - ističe Ćuk.

SJAJNA ATMOSFERA
UZDANICA Srbije smatra da je atmosfera na bazenu "Dunav arene" izvanredna:
- Ambijent je lep, inspirativan. Tribine su ispunjene, a tek će biti, jer slede, napete, stresne, neizvesne utakmice. Većina nas igra ili je igrala u Mađarskoj, Budimpešti, tako da se na neki način osećamo kao kod kuće.

EP U VATERPOLU
1/8 FINALA - 20. januar
Crna Gora - Turska 14.30
Nemačka - Španija 16.00
Rusija - Gruzija 17.30
Rumunija - Grčka 19.00

ČETVRTFINALE - 22. januar
Italija - C. Gora/Tur. (P1) 16.00
Srbija - Nem./Špa. (P2) 17.30
Mađarska - Rus./Gruz. (P3) 19.00
Hrvatska - Rum./Grč. (P4) 20.30

POLUFINALE - 24. januar
P1 - P3 17.30
P2 - P4 19.00

NEDELjA - 26. januar
Za sedmo mesto 14.30
Za peto mesto 16.00
Za bronzu 17.30
FINALE 19.00