ŠAMPION polako hvata ritam. Vaterpolisti su u drugom kolu grupe B Evropskog prvenstva u Budimpešti igrali onoliko dobro koliko im je bilo potrebno da savladaju Rumuniju sa 15:7 (5:3, 1:1, 5:1, 4:2). Filipovića i drugove u subotu (20.30) u grupi očekuje duel sa Holandijom, a onda slede pripreme za četvrtfinale.


- Bilo je grešaka u duelu sa Rumunima. Videlo se da su igrači umorni, srećom imamo dan za oporavak pred fizički težak duel sa Holandijome - rekao je selektor Dejan Savić.


Rumuni su koliko, toliko pretili u prvom poluvremenu. Uspeli su preko prekaljenog Radua da povedu sa 1:0, a koji minut kasnije i da izjednače na 2:2. To vaterpolo tim Srbije, čije je zvanično osiguranje "Unika", nimalo nije brinulo, jer je lagano ulazio u željeni ritam i u prve dve četvrtine održavao prednost od dva gola.


- Nije bilo lako, kako se čini. U drugoj četvrtini nismo igrali onako kako se očekuje od nas. Moramo da se fokusiramo na sledeće mečeve, nadam se pobedi protiv Holandije i direktnom plasmanu u četvrtfinale - istakao je Milan Aleksić.


U drugom delu "delfini" su pojačali ritam, raspucali se u napadu, posebno Mandić, rival je bio sve nemoćniji i prednost Srbije je rasla iz minuta u minut.


- Bez obzira na rezultat, igrom ne možemo da budemo zadovoljni. Moramo da popravimo neke stvari, a sada je najvažnije da budemo maksimalno koncentrisani za Holandiju. U suštini, na šampionatu postoji ritam u podizanju stvari na nivo koji nam je potreban - primetio je Branislav Mitrović.


Stefan Mitrović smatra da je dobro to što još nisu u svom, prepoznatljivom ritmu:


- Za ovu fazu takmičenja je ovo sasvim dovoljno. Holanđani će biti pokretljiviji, moramo da pružimo maksimum. Ne smemo ni protiv koga da se opustimo, jer sve ekipe traže ozbiljan pristup.


BAZEN: "Dunav arena" u Budimpešti. Gledalaca: 300. Sudije: Turkan (Turska) i Balzan (Malta). Igrač više: Rumunija 8 (2), Srbija 18 (11). Peterci: Rumunija 1 (1)

RUMUNIJA: Tić (7 odbrana), Radu 2, Negrean, George 1, Antipa, Priotesa 1, Đorđesku 1 (1), Fulea, Đerđeljfi, Oanta 2, Giban, Vančik, Abrudan.

SRBIJA: Gojko Pijtelović (5 odbrana), Mandić 4, Dedović 2, Ranđelović 1, Ćuk 1, Duško Pijetlović, Vico, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 1, Stefan Mitrović 1, Branislav Mitrović (1 odbrana).

Po četvrtinama: 3:5, 1:1, 1:5, 2:4.