Kremlj kategorički odbacuje umešanost države u doping skandal

Novosti online

28. 12. 2016. u 12:52

Кремљ категорички одбацује умешаност државе у допинг скандал

Dmitrij Peskov

Kremlj kategorički odbacuje bilo kakvu umešanost države u korišćenje dopinga od strane sportista, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov

Kremlj kategorički odbacuje bilo kakvu umešanost države u korišćenje dopinga od strane sportista, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Rusija je od samog početka negirala bilo kakvu umešanost države ili njenih institucija kada je reč o korišćenju dopinga“, istakao je on.

Prema njegovim rečima, očekuju se rezultati istrage, a postoji i osnovana sumnja da je u skandal umešan i sam Grigorij Rodčenkov, bivši šef moskovske Antidoping laboratorije, na koga se i poziva „Njujork tajms“ u članku u kojem navodi da su pojedini ruski zvaničnici navodno priznali da u Rusiji postoji organizovani doping na nivou države.

Prethodno je i poslanica Državne dume i olimpijska šampionka Svetlana Žurova odbacila sve navode da na državnom nivou postoji organizovani doping program, iako nije isključila da postoje slučajevi pojedinačnog korišćenja nedozvoljenih supstanci.

Sputnik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Branko

28.12.2016. 21:01

Lepo, dogovorite se vi u Rusiji ko če, manje a ko će, više - da laže. DA LAŽE. Pa onda u "belosvetsku" javnost.