NIKOLI Rađenu će, kako "Novosti" nezvanično saznaju, Međunarodni sud za sportsku arbitražu u Lozanu možda smanjiti kaznu sa četiri, koliko ga je suspendovala FINA, na dve godine. Naime, navodno je Odbor za antidoping Svetske plivačke federacije napravio proceduralnu grešku, zbog koje bi suspenzija trofejnog vaterpoliste mogla da se prepolovi.

Uostalom, da postoji šansa da mu se kazna umanji nagovestio je i nekadašnji igrač Vojvodine, Partizana, Hiosa, Crvene zvezde i Olimpijakosa, koji je na svom tviter-nalogu dan posle saslušanja u Lozani, koje je održano 24. februara, napisao:

- Pozitivna iščekivanja posle arbitraže u Lozani.

Ukoliko mu Sud, čija se odluka očekuje u narednih mesec dana, prepolovi kaznu, Nikola bi imao realne šanse da nastavi karijeru. U suprotnom, bude li morao pauzira do 7. maja 2019, staviće tačku na igračke dane.

Nekadašnji reprezentativac Srbije je prošle godine dva puta, 16. februara u Madridu protiv Španije i 14. aprila protiv Rusije, pao na antidoping testu zbog kokaina. Privremeno je suspendovan 7. maja, od kada i teče kazna. Kako pre drugog testa nije bio obavešten da je bio pozitivan u španskoj prestonici, taj drugi prekršaj se nije uzimao u obzir. Ipak, obrazlažući kaznu Odbor FINA je 24. avgusta pomenuo oba prekršaja. Tada kao olakšavajuća okolnost nije prihvaćeno ni priznanje, ni angažovanje u borbi protiv dopinga. Kazna za korišćenje nespecifičnog stimulansa je od dve do četiri godine.