Ne mogu da podržim odluku Trinkijerija, ali moram da ga razumem: Bogdanović o nastavku sezone, pauzi, Partizanu, Olimpijskim igrama...

Mi. R.

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 18:38

Не могу да подржим одлуку Тринкијерија, али морам да га разумем: Богдановић о наставку сезоне, паузи, Партизану, Олимпијским играма...

Bogdan Bogdanović foto: EPA/John G. Mabanglo

Otišao je u evroligaški tim, u Bajern, verovatno je dobio i veći novac. Većina stranaca bi uradila isto tako, a možda i neko sa našeg prostora - rekao je srpski reprezentativac
BLIŽI se nastavak NBA sezone u Orlandu, a jedan od naših igrača koji ne može da dočeka povratak na teren je Bogdan Bogdanović. Srpski reprezentativac je održavao formu u Americi, posvetio se životnim segmentima koji su inače u senci i sada kaže da se oseća kao nov.

- Ima nestrpljenja, već razmišljam šta ću sve poneti – kaže Bogdanović, koji je video konferenciju za medije organizovao povodom uspešno održanog onlajn kampa, čiji je domaćin prethodnih godina bio Kalemegdan . - Osećam se kao na početku neke sezone, ili kao pred neko takmičenje sa reprezentacijom. Biće zanimljivo, spremali smo se koliko smo mogli. U početku sam trenirao u teretani u garaži, posle kod komšije gađao na koš... Onda su otvorili halu, pa smo mogli i tamo. Bukvalno mesec dana nisam šutnuo na koš, što je najduži period otkad sam krenuo da se bavim košarkom. Prijao mi je odmor, jer sam se donekle i zasitio košarke u nekom trenutku.

Ubeđen je da će mere zaštite u Orlandu biti na maksimalnom nivou i apsolutno ne bi voleo da neki slučaj virusa korona poremeti nastavak sezone.

- Mnogi igrači neće biti tamo, pre svega jer imaju strah od povrede. Neki imaju porodice, pa se plaše zbog njih. Ja razumem sve i zato je i NBA liga dala svakome šansu da odustane i ne otputuje. Kuckam se sa saigračima preko poruke o tome kolike su nam šanse. Treba očekivati mnogo iznenađenja, baš kao i u svim takmičenjima. Kao što je Juventus izgubio Kup u fudbalu... Ili ako pogledate kako su prošla nemačka i španska prvenstva u košarci. Mislim da mi imamo dobre šanse. Motivisani smo, bili smo u dobroj formi posle Ol-stara.

Pričao je Bogdan i o obavezama u reprezentaciji, eventualnom Olimpijskom turniru za koji treba Srbija da igra kvalifikacije.

-Nisam upućen u to kako će biti ako se i NBA sezona pomeri i počne u decembru. Šta ako se uđe u plej-of, pa Ol-star igrači treba da igraju za reprezentaciju? Treba i o njima misliti, ima mnogo stvari… Prerano je pričati o tome. Zna se moj stav, ako budem slobodan i zdrav, tu sam za Srbiju.

Izneo je i svoje mišljenje o odlasku Andree Trinkijerija iz Partizana, njegovog bivšeg kluba.

- Iz ljubavi prema Partizanu ne mogu da podržim takvu odluku Trinkijerija, ali moram i da ga razumem. Otišao je u evroligaški tim, u Bajern, verovatno je dobio i veći novac. Većina stranaca bi uradila isto tako, a možda i neko sa našeg prostora. Teško je to, i on na kraju gleda neku svoju karijeru. Doći će neki novi trener i to je to, borićemo se dalje – zaključio je Bogdanović.

KOKOŠKOV GLADAN USPEHA
PROKOMENTARISAO je Bogdan i prelazak Igora Kokoškova iz Sakramenta u njegov bivši tim Fenerbahče.

-Drago mi je što su njega pozvali, jer to znači da ga cene. Željko Obradović je ostavio veliki trag tamo i ispisao stranice klupske istorije. Mislim da Igor ima kvalitet da napravi izuzetnu ekipu, gladan je uspeha. Teško je posle Željka, to svi znaju... Ali, potpisao je na tri godine i to mu daje određenu sigurnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ne mogu da podržim ... moram da ga razumem

07.07.2020. 05:26

Naravno, i ti si otišao iz ljubavi, za čokoladne bananice.