Tomas, jedini strani igrač Partizana koji je ostao u Srbiji: Nisam želeo da rizikujem i ugrozim porodicu dolaskom u Ameriku

Mi.Rogač

03. 04. 2020. u 08:12

Jedva čekam da ponovo zaigram košarku pred navijačima. Iza nas je teška sezona, ali sam zadovoljan rezultatima do sada - rekao je Tomas

Томас, једини страни играч Партизана који је остао у Србији: Нисам желео да ризикујем и угрозим породицу доласком у Америку

Rašon Tomas Foto: D. Stjepanović

SVI strani igrači su otputovali kući, trener Andrea Trinkijeri je sa porodicom u Italiji, a u Beogradu je ostao samo Rašon Tomas. Više puta se od početka vanrednog stanja ova rečenica mogla čuti od prvog čoveka KK Partizan Ostoje Mijailovića. Američki krilni centar je od starta sezone pokazivao veliku privrženost prema našem glavnom gradu, pa je ta ljubav očigledno bila presudna kada je donosio odluku o ostajanju.

- U Beogradu mi je veoma prijatno, ovaj grad mi je kao druga kuća. A uz to, nisam želeo da rizikujem da tokom putovanja zakačim neku bolest, pa da ugrozim moju porodicu dolaskom u Ameriku - pojasnio je Tomas u razgovoru za "Novosti". - Svakog dana se čujem sa mojima, dobro su, čuvaju se.

S obzirom na to da je Rašon poznat po neverovatnoj energiji, i na terenu i van njega, i kao osoba koju ne drži mesto, trenutni boravak među četiri zida nije baš ambijent u kome se najbolje snalazi.

- Ima trenutaka kada mi je baš teško, ali opet znam da stvari mogu biti i mnogo gore - zaključuje Tomas.

Dnevna rutina profesionalnog košarkaša se promenila, jer nema treninga u sali, u teretani, utakmica... Ipak, i bez tih zvaničnih aktivnosti, igrači nastavljaju da rade u kućnim uslovima.

- Mnogo vremena tokom dana provedem mentalno i psihički zauzet - objasnio je Rašon kako se bori sa teškom i neuobičajenom situacijom. - Čitam, vežbam, džogiram, igram video-igrice onlajn sa mojim saigračima i sa porodicom.

Dok se nalaze u izolaciji, svi razmišljaju o željama koje mogu da ispune kada se vanredno stanje prekine i život vrati u normalu. Kad pomisli na to Rašon, jedna stvar mu odmah padne na pamet.

- Jedva čekam da ponovo zaigram košarku pred navijačima. Iza nas je teška sezona, ali sam veoma zadovoljan rezultatima koje smo ostvarili do sada - zaključio je Tomas.

TOMAS I VOLDEN U TOP 5
NAVIJAČI su imali priliku da izaberu glasanjem najbolju petorku Evrokupa i odlučili su da u njoj ima mesta za dva igrača Partizana. Ta čast je pripala Koriju Voldenu i Rašonu Tomasu. Uz njih među top 5 ljubitelji košarke smestili su Miloša Teodosića (Virtus), Majkla Bramosa (Venecija) i Devina Vilijamsa (Tofaš).
- Mnogo mi znači to što su navijači mene izabrali da budem među pet najboljih - priznaje Tomas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Vuk

03.04.2020. 09:45

Ovo trebaju da pročitaju svi oni koji su se u jeku epidemije vratili ovamo, a i oni koji po njih šalju avione

Ekonomija brate

03.04.2020. 17:16

@Vuk - Da troše pare ovde, a ne tamo. Doneće još Virusa??? Pa uvek će biti kolateralne štete....