Veliki skandal potresa Los Anđeles. Prema saznanjima portala “TMZ”, koji je prvi objavio vest o tragičnoj smrti Kobija Brajanta i još osmoro ljudi u helikopterskoj nesreći, policajac koji je bio na licu mesta je slikalo tela legendarnog NBA asa i njegove ćerke Điđi, posle čega su fotografije pokazivali prijateljima u baru.

Policija je ovaj skandalozni čin pokušala da prikrije, ali je on dospeo u javnost pošto su novinari portala “TMZ” tražili zvaničnu izjavu od kancelarije šerifa, koji je u dopisu poslao da su zaposleni zamoljni da prijave grešku i obrišu fotografije, kako bi se sprečilo njihovo dalje širenje.

Prema informacijama američkih medija, novajlija u policiji je fotografisao mesto nesreće i tela, što je zatim pokazivao devojci koju je pokušao da impresionira, a to je prijavio konobar. Kada je TMZ pozvao šerifa da proveri verodostojnost ove priče, rečeno im je da se u policiji za ovaj slučaj zna već tri nedelje, ali se problem rešavao u tajnosti.

Povodom ovog skandala, oglasio se i advokat porodice Brajant, Geri Rob, jer je vest šokirala Vanesu Brajant.

- Vanesa je tražila još na dan nesreće da se cela zona izoluje i zaštiti od fotografa. Važno je brinuti o žrtvama i njihovim porodicama, ovo je neverovatan nedostatak poštovanja, ljudskosti i privatnosti. Nadam se da će onaj koji je ove fotografije pokazivao naići na žestoke disciplinske mere i da se te fotografije neće dalje širiti - rekao je Rob.