Nekadašnji NBA as Lamar Odom, koji je delio dres Los Anđeles Lejkersa sa tragično nastradalim Kobijem Brajantom, oprostio se od bivšeg saigrača emotivnom porukom u kojoj je sadržana ogromna tuga zbog gubitka sportiste

Košarkaš je zbog problema sa narkoticima u nekoliko navrata pronađen u beznadežnom stanju, ali je svaki put uspevao da se izbori i na kraju nadživi Brajanta, koji je bio uzor svima.

Odom se uz zajedničku fotografiju oprostio od Brajanta uz redove potresnih rečenica od kojih posebno odzvanjaju sledeće:

- Ova slika je samo vrh ledenog brega naše veze. Naučio me je toliko stvari u životu, koje su neophodne i na terenu, ali i van njega. Na parketu me je učio kako da igra:m odbranu, kako da pobedim. Van terena me je učio kako da potpisujem čekove. Svi koji me poznaju, znaju da sam dosta propatio u životu, ali jedino čime mogu ovu situaciju da uporedim jeste kad sam ostao bez sina. Iako Kobi i ja nismo imali odnos kao otac i sin, više je on bio učitelj, a ja njegov brat. Drago mi je što smo ostvarili Jing-Jang odnos u svlačionici– napisao je Odom i nastavio u dirljivom stilu.

- Nisam mogao da dođem do daha kad sam čuo vest o smrti. I dalje čekam medije da jave kako vest nije tačna, da nema šanse da je Bog tako brzo uzeo mog brata. Znam da nisam bio dobar, da sam se drogirao, zbog čega sam pao u komu. Da je moglo tad da se desi, da biram, da Bog uzme mene, a ostavi Kobija, prihvatio bih. U slavu mog brata sutra ujutru ću ustati u četiri sata i otići u teretanu. Volim te, brate– završio je nestašni dečko NBA lige.