Haos posle polufinala Kupa u Rijeci: Albanac opalio šamar Hrvatu, intervenisala i policija (VIDEO)

V.N.

ponedeljak, 01. 06. 2020. u 19:07

Хаос после полуфинала Купа у Ријеци: Албанац опалио шамар Хрвату, интервенисала и полиција (ВИДЕО)

Grezda na meču sa Škotskom Foto: EPA-EFE/Malton Dibra

Tokom celog meča su me domaći igrači vređali na ličnoj i nacionalnoj osnovi, a na to sam vrlo osetljiv - objasnio je Grezda koji igra za reprezentaciju Albanije

EROS Grezda, fudbaler Osijeka, rođen pre 24 godine u Srbiji (u Đakovici), bio je vinovnik teškog incidenta posle meča Kupa Hrvatske, u kojem je Rijeka kod kuće savladala goste iz Slavonije rezultatom 3:2, posle velikog preokreta, i plasirala se u finale takmičenja.


Gosti su do 66. minuta vodili sa 2:0, ali je domaćin, posle isključenja jednog Osječanina, golovima u 66, 73. i 86. minutu napravio veliki preokret, posle kojeg je viđena tuča na terenu. Zatim je, posle meča, na parkingu stadiona, Grezda udario šamar domaćem igraču Antoniju Čolaku. Grezda, koji igra za reprezentaciju Albanije, incident je opisao kao provokaciju na nacionalnoj osnovi.


- Tokom celog meča su me domaći igrači vređali na ličnoj i nacionalnoj osnovi, a na to sam vrlo osetljiv. Dok sam se posle meča sa svojim saigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pored mene je prošao i uvredio me protivnički igrač Čolak, koji me je konstantno provocirao tokom utakmice, pa je došlo do incidenta - objasnio je Grezda celi događaj, zbog kojeg je morala da interveniše policija.
Komentari (2)