Đurovski se posvetio politici, sa ambicijom da sport u Srbiji podigne na viši nivo: “Večiti” po španskom modelu

Z. Ćorović

nedelja, 24. 05. 2020. u 21:12

Ђуровски се посветио политици, са амбицијом да спорт у Србији подигне на виши ниво: “Вечити” по шпанском моделу

Boško Đurovski Foto: N. Paraušić

Crvena zvezda i Partizan sigurno su privlačni svetskim bogatašima da ulože svoj novac u njih - kaže Boško za “Novosti”

UŠAO je u politiku sa ambicijom da pomogne Srbiji da bude još bolja, zdravija i čistija i pre svega da se sport kao njen ponos podigne na viši nivo. Boško Đurovski (58) bio je vrhunski igrač i trener Crvene zvezde, a sad je je svoju harizmu i znanje stavio na raspolaganje koaliciji "Zdrava Srbija - Bolja Srbija", čiji će biti predstavnik na izbornoj listi za poslanike u Skupštine Srbije.


- Kao neko ko mnogo voli i često putuje po Šumadiji i Zlatiboru, regionima poznatim po autentičnom srpskom identitetu i duhovnim vrednostima, bio sam u prilici da se pre nekoliko godina upoznam sa Draganom Jovanovićem, predsednikom "Bolje Srbije". Od tada sam kroz zajednička druženja uvideo da isto razmišljamo u pogledu brojnih pitanja i problema. Moji stavovi se poklapaju sa programom koalicije i iz toga je proisteklo moje postvaljenje na listu. Rođen sam na selu, uvek sam bio profesionalac, vodio zdrav i sportski život i to su glavne vrednosti koje ću propagirati - istakao je Boško Đurovski u razgovoru za "Novosti".


PROČITAJTE JOŠ:Damjanović o nastavku fudbala u Južnoj Koreji: Tinejdžer "zaključao" stadione


Kao vrhunski fudbalski radnik i porodičan čovek, zalagaće se za sve ono što smatra pravim vrednostima.


- Naši ciljevi su očuvanje kulturne baštine, povratak tradiciji, sa posebnim akcentom na razvoj poljoprivrede. Mnogo pažnje je posvećeno ekologiji i zaštiti životne sredine u Srbiji. Zalažemo se maksimalno za čist vazduh, zdravu hrana, čistu vodu, da se vodi računa o otpadu. Kod nas i dalje postoji nedostatak ekološke svesti, nismo dovoljno disciplonovani i edukovani za to. Živeo sam 12 godina u Švajcarskoj i osam godina u Japanu, trećinu života sam proveo u dve najorganizovanije zemlje, što mi daje za pravo da prenesem svoj iskustva. Tamo građani odmah intervenišu i oštro upozore svakog ko ne poštuje pravila.


PROČITAJTE JOŠ:"Odlazim, pa da se i vi setite da sam rođen u Sarajevu": Reči Ivice Osima koje su označile kraj Jugoslavije (VIDEO)


Ukoliko pređe sa trenerske u poslaničku klupu, Boško Đurovski će najveću energiju usmeriti u probleme vezane za svoj fah, a to je sport.


- Po mom mišljenju, na prvom mestu mora da se donese Zakon o privatizaciji da bi se razjasnilo stanje u sportskim društvima i fudbalskim klubovima. Već decenijama ta se priča nikako ne sprovodi u praksu. Zalagaću se za španski model, gde većinski vlasnik ima najveću odgovornost, ali ne može da donosi važne odluke bez navijača i države. Crvena zvezda i Partizan, kao naši najpoznatiji fudbalski brendovi, sigurno su privlačni svetskim bogatašima da ulože svoj novac u njih. U tom slučaju bi i narod i država bili zadovoljni. Najveći klubovi Evrope planiraju da prave elitne lige i ako tu ne bude mesta za njih, "večiti" će biti na sporednom koloseku - uveren je Đurovski, koji je dodao da će se, takođe, lavovski boriti za to da se školski, amaterski i rekreativni sportovi u Srbiji podignu na više grane, pošto podržava nepisano pravilo da se jednim dinarom uloženim u sport izdvaja tri manje za zdravstvo.


U TIMU SA RŠUMOM

BOŠKO Đurovski u istoj ekipi na političkoj sceni "igra" i sa Ljubivojem Ršumovićem, jednim od osnivača "Zdrave Srbije".

- Baš mi je bilo drago kad sam ga video nedavno na Zlatiboru. Napisao je reči za Zvezdinu himnu, kada sam došao 1976. na "Marakanu" bio je već poznati pesnik i pisac za najmađe. Poznato je da voli decu, sport i prirodu, lepo je što smo u istom timu.

Komentari (5)

ZDRAV VAZDUH za sve

24.05.2020. 22:26

Bravo Boško legendo. Ostani gospodin i u politici. Pozovi sve sportiste da svako u svojoj opštini gde živi, podrži pokret : Da sva deca imaju ZDRAV VAZDUH i čistu prirodu. !

Pripreme za zimu

25.05.2020. 20:15

@ZDRAV VAZDUH za sve - Odličan komentar, jer šumski vazduh je odličan za jačanje IMUNITETA, što će nam biti potrebno ove jesenii zime , ako se vrati Kovid 19.

Rade Bg

25.05.2020. 16:44

Jos samo neko ko ce da finansira Zvezdu i Partizan a drugi da odlucuju. Ha,ha,ha. Smesno!