Poketino spreman za povratak na klupu: Rezervoari su puni, želim Premijer ligu, ali sam otvoren za sve opcije

Novosti online

subota, 23. 05. 2020. u 11:14

Покетино спреман за повратак на клупу: Резервоари су пуни, желим Премијер лигу, али сам отворен за све опције

Maurisio Poketino Foto: EPA

Ideja je da ostanem da živim u Londonu, ali ne isključujem druge zemlje. Saslušaću ponude i videću šta će biti - rekao je Poketino

Spreman za nove izazove. Posle šestomesečne pauze, od kada se razišao sa Totenhemom, Maurisio Poketino želi da se vrati na trenersku klupu.


- Moji rezervoari su puni posle višemesečne pauze. Imao sam vremena da sagledam sve opcije, da naučim iz svega kroz šta sam prošao i da se pripremim za naredni posao. Moram da budem spreman kada ponuda stigne - poručio je Poketino u intervjuu za “Gardijan”.


Njegova želja je Premijer liga, ali je otvoren i za druge opcije.


- Volim Englesku. Ideja je da ostanem da živim u Londonu, ali ne isključujem druge zemlje. Saslušaću ponude i videću šta će biti. Moj stručni štab i ja smo mnogo napredovali, naučili iz svega i spremni smo da ponudimo mnogo onima koji budu verovali u nas.


Na klupi “pevaca” ga je zamenio Žoze Murinjo, a on je otkrio i jedan zanimljiv detalj.


- Iskreno, uvek sam mislio da ću ja njega zameniti. Kad je bio u Realu rekao sa mu “Možda jednog dana mogu da zauzmem tvoje mesto u Madridu”. Ali, eto. To je život. On je uzeo moje mesto u Totenhemu. Neverovatno, zar ne?


Prisetio se i finala Lige šampiona prošle sezone kada je njegov tim izgubio od Liverpula (2:0).


- Bili smo mnogo bolji tim od Liverpula i možda smo zaslužili bolji rezultat. Međutim, finala se dobijaju, ne radi se o tome koje zaslužio manje ili više. Niko nije bio pripremljen da primi gol tako brzo kao što se nama desilo, to je sve promenilo. Teško je pripremiti tim kad se tako nešto dogodi. Bilo mi je teško, bio sam razočaran, nisam mogao da prestanem da plačem. Baš sam se loše osećao.


Ne krije da ga je taj rezultat pogodio, mada naglašava da sada gleda samo u budućnost i u “savršen projekat”.


- Otvoren sam i želim da me “zavede” pravi projekat, a ne samo određena zemlja u kojoj bih mogao da radim. Volimo svi Premijer ligu, smatram da je najjača na svetu i naravno da je ocpija i u neku ruku prioritet. Ipak, ponavljam, otvoren sam za sve opcije - zaključio je Poketino.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije