Ludnica u Atini: Navijači Zvezde i Olimpijakosa u korteu došli na utakmicu - baklje, pesme, transparenti (FOTO/VIDEO)

Đ. SAMOILOVIĆ

11. 12. 2019. u 15:25

Лудница у Атини: Навијачи Звезде и Олимпијакоса у кортеу дошли на утакмицу - бакље, песме, транспаренти (ФОТО/ВИДЕО)

Navijači na trgu Sintagma foto/video Đ. S.

Navijači Crvene zvezde, njih oko 1.500, došlo je pola sata kasnije, a u njihovom društvu bilo je oko 100 navijača Spartaka iz Moskve
Na glavni gradski trg u Atini prvi su stigli navijači Olimpijakosa, pre 15 časova. Pesmom, barjacima, zastavama i ovacijama domaćini su dočekali Delije. Navijači Crvene zvezde, njih oko 1.500, došlo je pola sata kasnije na Sintagmu, a u njihovom društvu bilo je oko 100 navijača Spartaka iz Moskve.

Orile su se navijačke pesme na srpskom i grčkom jeziku. Klicali su navijači zajedno: Jagoda, Jagoda, u znak sećanja na tragično preminulog Deliju Marka Ivkovića. Paljene su baklje, čak se nazdravljalo i rakijom... Sve u prijateljskom duhu i sa najboljim namerama.

Bratski odnosi navijačkih grupa su jaki i teško da ih nešto može pokvariti, a najmanje pobeda ili poraz na jednoj utakmici. To potvrđuje i jedna od zastava koju nose navijači na kojoj piše "Neka bolji pobedi".

Navijači su odlučili da ne koriste metro, pa su tako peške prošli kroz deo grada koji "kontrolišu" pristalice Panatinaikosa, ali su u pratnji velikog broja policajaca, tako da nema incidenata na putu do "Karaiskakisa".Korteo je počeo da se formira, ali nije namera navijača da prepešače 10 kilometara i da idu peške do Pireja. Prećiće u koloni put do Monastirakija, gde će dalje metroom do stadiona.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Bojan Nikolic Pk

11.12.2019. 17:22

Srce mi je puno,bravo pravoslavci!Ne treba zaboraviti da su nam grci najiskrenija braca, uvek su bili uz nas decenijama unazad.I OVE GODINE CU TAMO NA MORE.

Један из Братства

11.12.2019. 18:45

Нека бољи победи и ми идемо даље..