Član mlade fudbalske reprezentacije Austrije srpskog porekla Saša Kalajdžić, koji važi za veliki talenat, najavljuje da, u slučaju ako bude dao gol protiv Srbije na Evropskom prvenstvu, neće slaviti.


Ovaj 21-ogodišnji napadač Admire, visok tačno dva metra, biće u sastavu Austrije protiv Srbije na meču koji se igra u ponedeljak u Trstu.

Inače, u austrijskim medijima se već duže piše da je reprezentacija Srbije zainteresovana da u svoje redove dovede Kalajdžića.

- Na sve utakmice gledam istovetno, zbog čega mi je svejedno protiv koga igramo. Ukoliko bih postigao gol, međutim, to ne bih slavio - rekao je Kalajdžić.

Kalajdžić je debitovao za mladu reprezentaciju pre skoro dve godine baš protiv Srbije, ali je, zbog povreda, u toj selekciji ima svega tri nastupa. Posle efikasnog prolećnog dela u dresu Admire poziv da se vrati u mladu reprezentaciju bio je samo logičan sled nakon sedam golova u 12 utakmica.

- Pošto sam već bio član mlade reprezentacije za mene je bilo normalno da ću, kad me pozovu, igrati za Austriju na Evropskom prvenstvu - rekao je on.

Kalajdžić kaže da je ekstremno ponosan što može da igra za Austriju.

Pročitajte još JOVIĆ PROMOVISAN U MADRIDU: Spavao sam u dresu Reala

- Rođen sam u Austriji, moji prijatelji i porodica žive ovde. Volim ovu zemlju - rekao je on.

Međutim što se tiče budućnosti, u razgovoru sa novinarima, on je ostao tajanstven.

Pošto Kalajdžić još nije igrao za prvi tim Austrije može da se, ako dobije poziv iz Srbije, se odluči za drugi nacionalni dres.

- To su sve spekulacije. Ako bude došlo do toga onda ću se o tome izjasniti - poručio je on.

Međutim, Kalajdžić se osvrnuo na najboljeg igrača mlade srpske reprezentacije i novog centarfora Real Madrida Luku Jovića.

- Kada vidite šta je on u godinama, u kojima sam ja, već sve uspeo, onda on može biti samo dobar uzor.

Pročitajte još "Orlići" otputovali u Sloveniju, Đorović računa na A reprezentativce

Najavljuje i da ne putuje u Italiju da bi zadivio bilo kakve skaute, već želi da se prikaže u najboljem svetlu i vidi gde se, u međunarodnom poređenju, nalazi.

Što se tiče promene klupske sredine, Kalajdžić poručuje da bi iz Admire otišao samo ako dobije "odgovarajući ukupni paket".

- Moram da imam utisak da bih dobio mogućnost da igram i da u toj sredini dalje napredujem - objasnio je on.