“Orlići” na korak do ostvarenja sna: Heroji veruju da su čuda moguća

N. St.

19. 06. 2015. u 14:52

“Орлићи” на корак до остварења сна: Хероји верују да су чуда могућа

Omladinska reprezentacija Srbije Foto: Tanjug

Istorija pamti samo pobednike i šampione, a mi to želimo da budemo - poručuje Rajković. U finalu smo, ali želimo da završimo posao - kaže Paunović

Tekst je trebalo da počne rečenicom “orlići”, vreme je da postanete “orlovi”, ali sam onda shvatio da bi to možda bila neka vrsta uvrede za ove mlade “lavove”. Za momke koji se bore za grb, dres i državu. Za momke koji u svakom meču izgaraju i koji se ne predaju. Za momke koji nam kidaju živce, ali nas na kraju učine ponosnim. Za momke koji su na korak do cilja.

Ostala je još samo jedna prepreka, ali ujedno i najteža, meč protiv Brazila. Države koja je sinonim za reč fudbal. U subotu ujutru (07.00) nikome u Srbiji neće biti teško da navije budilnike i da ustane i zdušno bori ove momke koji na totalno drugom kraju sveta igraju finale Svetskog prvenstva.

- Nešto prelepo se dešava Srbiji i našem fudbalu, a ova deca pokazuju da postoji svetlo na kraju tunela i da ako imaš jasan cilj i plan kako do njega da stigneš, ništa nije nemoguće. U finalu smo, osećaj je neopisiv, ali želimo da završimo posao - jasan je Veljko Paunović.

MAKSIMOVIĆ: ODLUČUJE VEĆE SRCE Ono po čemu svi pamte Nemanju Maksimovića je poslednji penal protiv SAD. Kada je pitao golmana gde želi da mu šutira, ovaj mu je pokazao, a srpski vezista je smestio loptu u mrežu. - Neka pritisak bude na Brazilu, a mi ćemo igrati onako kako znamo. Odigrali smo 630 minuta do sada, ali mi je ostalo snage za još jedan korak. U finalu odlučuje veće srce, ali i hladna glava. A, mi imamo i jedno i drugo - jasan je Maksimović.

Selktor čiji izabranici igraju fantastično i koji je pokazao da je veliki motivator. To se može videti i po svakoj njegovoj rečenici.

- Verujem da će biti najjači kada je najpotrebnije. Igraće za svoj narod, porodice, prijatelje... Šta god da urade u finalu, oni su heroji, jer su nam vratili nadu da su čuda i dalje moguća - poručuje Paunović.

Kapiten i odlični čuvar mreže Predrag Rajković potvrđuje ono što svi želimo. Da u Beogradu, na čuvenom balkonu vidimo pehar sa Svetskog prvenstva.

- Želimo da napravimo taj poslednji korak i da se popnemo na tron. Svesni smo da ulazimo u istoriju, a istorija pamti samo pobednike i šampione, a mi to želimo da budemo - zaključuje Rajković.

Momci, jasno je da ste već heroji nacije, a u subotu, samo igrajte najbolje što možete i nema sumnje da će to da se vidi na terenu. I, kao što kaže pesma koja je snimljena samo za vas - “Grb na grudima, ponosno brani ga!”.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

mito taxista

19.06.2015. 22:13

srbi iz wellingtona su uz vas danas,treba da se uzme zlato I ponese u nasu srbiju,da se pokaze svetu da srbi jos postoje srbi wellingtona vam zele srecu,i uspeh,ponosni na vas,daleko od srbije,srecno,