Dom za vešanje u Banjaluci

G. Vr.

28. 06. 2012. u 08:16

Pank opera „Dom za vešanje“ Emira Kusturice, u petak premijerno na stadionu fudbalskog kluba Borac u Banjaluci

NA biletarnice stadiona Fudbalskog kluba Borac, prethodnih dana pohrlili su mnogobrojni građani, i mladi i stari, kako bi dobili besplatnu ulaznicu za pank operu „Dom za vešanje“ Emira Kusturice, koja će premijerno biti izvedena u Banjaluci.

Već do 11 časova formirao se dugi red ljudi koji su nestrpljivo čekali da se dočepaju ulaznice, a u sredu je bio i poslednji dan podele besplatnih karata za ovaj spektakl.

Kako je rekao izvršni producent opere Gane Pecikoza, već u ponedeljak, 25. juna, je podeljeno pet stotina besplatnih ulaznica.

- Planiramo da podelimo još oko 1.400 ulaznica, a u sredu je otišlo nekoliko stotina besplatnih karata

- rekao je Pecikoza, istakavši da će deo ulaznica za ovaj spektakl biti podeljen u saradnji sa medijskim kućama.

U pank operi „Dom za vešanje“, koja je rađena po motivima Kustinog istoimenog filma, zbog koje su Francuzi svojevremeno stajali u redovima ispred Bastilje, igraju Ivan Jevtović, Gorica Popović, dok će publika u ulozi Perhana i Azre videti Stevana Anđelkovića i Milicu Todorović. Reč je o spektaklu koji će posle Banjaluke gostovati u Španiji, a, prema rečima Ganeta Pecikoze, na banjalučkom stadionu operu će moći da prati između 4.000 i 5.000 ljudi. Inače, pank opera „Dom za vešanje“ proslavljenog reditelja Emira Kusturice u petak će prvi put biti izvedena na otvorenom.

KONCERT SE JOŠ ČEKA

ZAJEDNIČKI koncert hora „Aleksandrov“ i Emira Kusturice i „No smoking orkestra“, koji je bio zakazan za 12. jun u Sava centru,

biće najverovatnije održan tek u oktobru. Mada je bilo nagoveštaja da će koncert biti odložen za kraj ovog meseca, publika će u ovom muzičkom spektaklu uživati tek na jesen.

- Hor „Aleksandrov“ je od srede na odmoru, pa će verovatno koncert biti održan u oktobru - rekao nam je menadžer „No smoking orkestra“ Gane Pecikoza. - Ali još nismo utvrdili novi datim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

lazarus

28.06.2012. 09:59

I sve to na račun Vlade RS koju nema zašta pas da ujede. Naravno, za brata Emira uvjek ima novaca! Jer, valja ovdašnji nepismeni narod edukovati!Obzirom da sam ja dovoljno edukovan ja ću tiho bojkotovati ovaj "epski obrazovni spektakl".

tripa banja luka

29.06.2012. 07:34

da da, ti cuvaj pare za cecu, seku, daru... e kakvi smo ljudi, nista nam ne valja...