Mama i tata se igraju rata: Rediteljski debi Gordana Kičića i kao serija

J. BANJANIN

10. 04. 2020. u 10:06

"Realna priča", reditelja Gordana Kičića, stiže na male ekrane kao serija: Kada je film nedavno prikazan na RTS, dobio sam mnogo poruka i najčešći komentar je bio da je "Realna priča" danas svima potrebna

Мама и тата се играју рата: Редитељски деби Гордана Кичића и као серија

Foto Promo

REDITELJSKI debi Gordana Kičića, film "Realna priča", posle velikog uspeha u bioskopima stići će na TV ekrane kao serija od deset epizoda, koja bi trebalo da se emituje s jeseni na Prvom programu RTS.


- Serija će se zvati "Mama i tata se igraju rata". Polovinu epizoda sam režirao ja, a drugu polovinu Vladimir Tagić, koji je režirao serije "Sumnjiva lica" i "Jutro će promeniti sve". Prvih pet epizoda se otprilike poklapa sa filmom "Realna priča", a ostale su potpuno nove - otkriva za "TV novosti" Gordan Kičić, koji je bio i producent, i koscenarista, i glavni glumac u filmu.


Dramska komedija "Realna priča" prati glumca Veljka Radisavljevića, kome se čini da se ceo svet urotio protiv njega. Čeka veliku ulogu koja će promeniti sve, na ivici je razvoda od nezadovoljne, ali brižne, supruge Jadranke (igra je Nina Janković), a mora da popravlja i odnos sa ćerkicom Vidom (Lena Lazović), koja je prestala da govori, iskazujući tako bunt zbog nesređenih porodičnih odnosa.


- Mislim da je naziv serije duhovit i tačan. Osećali smo da je to prava stvar pošto imamo i jednu i drugu "ratnu" stranu. U seriji ćemo pratiti priču cele porodice, koja je istovremeno duhovita, emotivna i tužna. Kada je "Realna priča" nedavno prikazana na RTS, zvalo me je mnogo ljudi i dobio sam neverovatan broj poruka na svim društvenim mrežama. Najčešći komentar je bio da je "Realna priča" svima potrebna u današnje vreme. U njoj imate i dozu humora i dozu emocije i iskrenosti, a takva će biti i serija - objašnjava Kičić.


Paralelno sa filmom snimana je i serija, a vanredno stanje u Srbiji zbog epidemije virusa korona zateklo je ekipu serije u fazi postprodukcije. Višestruko talentovani Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, sa bratom Markom Marićem u karantinu priprema muziku za seriju.


- Šaljemo jedni drugima muziku, ton, sliku i uklapamo ih, pa ponovo prosleđujemo putem "Vitransfera" i na druge načine. Onda gledamo i dorađujemo, tako to sada funkcioniše. Neobične su okolnosti - zaključuje uz osmeh Gordan Kičić.


Scenario filma "Realna priča", po motivima scenarija Miroslava Momčilovića "Razvedeni", napisao je Vladimir Simić, dok je koscenarista, pored Kičića, bio i Marko Manojlović. Veliku glumačku ekipu "Realne piče" čine Nebojša Ilić Cile, Branimir Brstina, Katarina Gojković, Svetozar Cvetković, Vojin Ćetković, Gorica Popović, Nenad Jezdić, Dejan Lukić, Milica Mihajlović...
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije