DŽoni Dep u januaru u Beogradu, snima film o slavnom fotografu

Novosti online

02. 11. 2018. u 21:02

Holivudska zvezda DŽoni Dep glumiće slavnog ratnog fotografa Judžina Smita u predstojećem biografskom ostvarenju „Minamata“

Џони Деп у јануару у Београду, снима филм о славном фотографу

foto D.Karadarević

Holivudska zvezda DŽoni Dep glumiće slavnog ratnog fotografa Judžina Smita u predstojećem biografskom ostvarenju „Minamata“, a film će delom biti sniman i u Srbiji, piše „Varajeti“.

Produkcija filma o legendarnom fotografu, koji je razotkrio trovanje živom stanovnika japanskog grada Minamata koje je prouzrokovano ispuštanjem teških metala iz hemijske fabrike kompanije „Čiso“, započeće u Japanu, pre nego što se preseli u Srbiju u januaru.

Endru Levitas će režirati ostvarenje po scenariju Dejvida K. Keslera, po knjizi Judžina Smita i njegove supruge Ajlin Mioko Smit – Minamata: The Story of the Poisoning of a City, and of the People Who Chose to Carry the Burden of Courage.

Judžin Smit jedan je od najvećih fotografa u istoriji, poznat po izuzetnim foto-esejima, koji su obuhvatali brojne teme, od Drugog svetskog rata, izvanrednim naporima klinike doktora Švajcera u Gabonu, preko serijala fotografija o Pitsburgu do razotkrivanja tragedija koja je zadesila japanski grad Minamoto.

DŽoni Dep je već boravio u Srbiji. Poslednji put bio je gost festivala „Kustendorf“ 2010. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)