NE PRODAJU POŠILJKE IZ SVETA: Reagovanje javnog preduzeća "Pošta Srbije"

V.N.

07. 11. 2020. u 07:50

NA javnoj prodaji robe i predmeta sadržanih u neisporučivim pošiljkama kojima je istekao rok čuvanja, a koja je 29. oktobra ove godine održana u Subotici, predmet prodaje nisu bile i pošiljke iz međunarodnog saobraćaja.

НЕ ПРОДАЈУ ПОШИЉКЕ ИЗ СВЕТА:  Реаговање јавног предузећа Пошта Србије

Foto N. Skenderija

JP "Pošta Srbije" sa međunarodnim poštanskim pošiljkama u potpunosti postupa u skladu sa aktima Svetskog poštanskog saveza, koji obavezuju poštanske operatore da eventalno neuručene pošiljke vraćaju državi porekla - navodi se u reagovanju JP "Pošta Srbije" na tekst "Neuručeni paketi planu za pola sata", objavljenom u "Novostima" u sredu, 4. novembra, na 12. strani.

- Važno je napomenuti da se na javnoj prodaji robe iz neisporučivih pošiljaka, izlažu roba i predmeti koji su iz domaćeg poštanskog saobraćaja i to po isteku zakonskog roka čuvanja koji nije kraći od šest meseci. Po ovom osnovu, nemoguća je navedena situacija iz teksta da je korisnica, navodno, naručila stručnu knjigu pre mesec i po, a da je ista knjiga prodata na javnoj prodaji, u Subotici, 29. oktobra - navodi se u reagovanju JP "Pošta Srbije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a