PREMIJERKA O BRISELU I DIJALOGU: Vučićeva poseta je značajna, sa nestrpljenjem očekujemo nastavak dijaloga

Tanjug

27. 04. 2021. u 11:19

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je poseta predsednika Aleksandra Vučića Briselu značajna sa mnogo aspekata, ekonomski i politički, među kojima je i nastavak dijaloga sa Prištinom koji srpska strana, kako je rekla, sa nestrpljenjem očekuje.

ПРЕМИЈЕРКА О БРИСЕЛУ И ДИЈАЛОГУ: Вучићева посета је значајна, са нестрпљењем очекујемо наставак дијалога

Foto Tanjug

Ona je gostujući na TV Pink istakla značaj dogovorenog projekta izgradnje brze pruge od Beograda do Niša i dalje do granice sa Severnom Makedonijom.

- Kada budemo imali tu prugu, koju je predsednik Vučić ispregovarao u Briselu, neće biti čudno da neko živi u Nišu i radi u Beogradu, a bilo je nezamislivo - rekla je Brnabić.

Navela je da posete Briselu nikada nisu naročito lake i dodala da je ovo prvi put da je čula predsednika Vučića da mu je ta poseta bila prijatna i lepa.

- Mi smo se za ovu posetu izuzetno dugo pripremali. Čitava vlada je radila na tome, radili smo mnogo i u oblasti vladavine prava i na brifing materijalima da zaista na jednom mestu prikupimo sve ono što smo uradili - rekla je Brnabić.

Govoreći o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, koji se očekuje 11 maja, rekla je da Srbija u ovom trenutku nema nikakvih drugih očekivanja osim da se implementira ono što je potpisano Briselskim sporazumom, a to je formiranje Zajednice srpskih opština.

- Tek kada se implementira ono što je već dogovoreno, možemo da razgovaramo o nekim drugim stvarima - rekla je Brnabić i dodala da Srbije sa nestrpljenjem očekuje nastavak dijaloga sa Prištinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)