VUČIĆ SE OGLASIO IZ VILE "MIR": Predsednik pozvao građane da večeras pogledaju film "Dara iz Jasenovca" (VIDEO)

Novosti online

22. 04. 2021. u 20:16

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić objavio je video-snimak na svom Instagram nalogu.

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО ИЗ ВИЛЕ МИР: Председник позвао грађане да вечерас погледају филм Дара из Јасеновца (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Ovo je jedan od onih dana kada, čini vam se da ništa ne možete da stignete, jutros pre sedam smo krenuli za Banjaluku, odmah po povratku iz Banjaluke razgovor sa Atlanskim savetom, zatim obeležavanje Jasenovačkih žrtava i otvaranju izložbe u Istorijskom muzeju Srbije a sada u kompleksu vile Mir očekujem važnog gosta, ministra inostranih poslova SR Nemačke gospodina Hajka Masa.

Želeo sam da ovom prilikom još jednom, posebno posle današnjih napada iz susedne države i neprimerenih reči o jasenovačkim žrtvama, da pozovem sve, molim vas da, oni koji nisu, večeras pogledaju film od 21 čas na RTS "Dara iz Jasenovca".

Važno je zbog našeg sećanja - naveo je predsednik.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Zoran

22.04.2021. 20:38

Imamo mir, konvertibilan i stabilan dinar i uz ovakvu energiju i rad cemo brzo biti jaka i ozbiljna drzava. U radu bi trebali i da budemo bogatiji.

zivo

22.04.2021. 21:44

Nažalost gospodine predsedniče ne možemo mi u dijaspori da vidimo po drugi put, možemo pročitati u programu da će biti, i poslije je program prekinut, kao i kad su utakmice gde Srbija igra?

Jelena

22.04.2021. 22:00

Мучно страдање Срба никада не смемо заборавити и увек морамо вршити помен. Заувек ће нас болети душа за невине жртве једног окрутног системског уништења српског живља.

Posmatrač iz Nemačke

22.04.2021. 22:33

Da, predsednik pozvao građane da pogledaju film "Dara iz Jasenovca". Pošto mi koji decenijama živimo van granica Sbije za RTS i njen satelitski program očigledno nismo građani Srbije i za nas ne važi poziv predsednika Vučića, RTS pomenuti film nije ni stavio u satelitski program! Tako će stotinama hiljada Srba širom planete biti uskraćeno gledanje Dare iz Jasenovca. Umesto tog filma RTS pušta propagnadni film iz 1960 g. "Kapetan Leši" koji Šiptare prikazuje u najboljem svetlu kao većinski borce protiv fašizma, okupacije i balista! Prava idila Titovog Bratstva i jedinstva. Da li taj film treba da nas okuraži da se opet "bratimimo" i volimo sa Šiptarima? To treba pitati urednike Satelitskog programa RTS