GRCI RAZBILI ILUZIJE LAŽNE DRŽAVE: Oglasili se o priznavanju tzv. Kosova

Tanjug

14. 04. 2021. u 09:28

STAV Grčke da ne priznaje nezavisnost (tzv.) Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen, izjavio je ambasador Grčke u Srbiji Jorgos Đakofotakis.

ГРЦИ РАЗБИЛИ ИЛУЗИЈЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Огласили се о признавању тзв. Косова

FOTO: Depositphotos

On je tako pokomentarisao očekivanja analitičara spoljne politike Dejvida Filipsa i Danijela Servera da će Grčka promeniti stav i verovatno priznati (tzv.) Kosovo.

- U principu ne komentarišemo mišljenja analitičara, Grčki stav o nepriznavanju (tzv.) Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen - navodi se u pisanom odgovoru Đakofotakis koji je Tanjugu prosledila njegova pres služba.

Flips i Danijel Server izjavili za su za RTV Dukađini da ne očekuju da će pet zemalja Evropske unije koje nisu priznale (tzv.) Kosovo promenti svoje stavove, osim Grčke.

- Grčka će vrlo verovatno priznati (tzv.) Kosovo. Zid koji je stvoren time što pet zemalja nije priznalo (tzv.) Kosovo uskoro će početi da se ruši, kada Grčka ili neka druga zemlja odluči da prizna (tzv.) Kosovo“, rekao je Filips.

Filips i Server takođe smatraju da bi stavove pet zemalja članica EU trebalo videti posle okončanja dijaloga Beograda i Prištine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)