GRCI RAZBILI ILUZIJE LAŽNE DRŽAVE: Oglasili se o priznavanju tzv. Kosova

Tanjug

14. 04. 2021. u 09:28

STAV Grčke da ne priznaje nezavisnost (tzv.) Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen, izjavio je ambasador Grčke u Srbiji Jorgos Đakofotakis.

ГРЦИ РАЗБИЛИ ИЛУЗИЈЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Огласили се о признавању тзв. Косова

FOTO: Depositphotos

On je tako pokomentarisao očekivanja analitičara spoljne politike Dejvida Filipsa i Danijela Servera da će Grčka promeniti stav i verovatno priznati (tzv.) Kosovo.

- U principu ne komentarišemo mišljenja analitičara, Grčki stav o nepriznavanju (tzv.) Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen - navodi se u pisanom odgovoru Đakofotakis koji je Tanjugu prosledila njegova pres služba.

Flips i Danijel Server izjavili za su za RTV Dukađini da ne očekuju da će pet zemalja Evropske unije koje nisu priznale (tzv.) Kosovo promenti svoje stavove, osim Grčke.

- Grčka će vrlo verovatno priznati (tzv.) Kosovo. Zid koji je stvoren time što pet zemalja nije priznalo (tzv.) Kosovo uskoro će početi da se ruši, kada Grčka ili neka druga zemlja odluči da prizna (tzv.) Kosovo“, rekao je Filips.

Filips i Server takođe smatraju da bi stavove pet zemalja članica EU trebalo videti posle okončanja dijaloga Beograda i Prištine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

PETA BITKA ZA JEDAN MANDAT: Na biralištu kod Bujanovca danas opet glasanje