GRCI RAZBILI ILUZIJE LAŽNE DRŽAVE: Oglasili se o priznavanju tzv. Kosova

Tanjug

14. 04. 2021. u 09:28

STAV Grčke da ne priznaje nezavisnost (tzv.) Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen, izjavio je ambasador Grčke u Srbiji Jorgos Đakofotakis.

ГРЦИ РАЗБИЛИ ИЛУЗИЈЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Огласили се о признавању тзв. Косова

FOTO: Depositphotos

On je tako pokomentarisao očekivanja analitičara spoljne politike Dejvida Filipsa i Danijela Servera da će Grčka promeniti stav i verovatno priznati (tzv.) Kosovo.

- U principu ne komentarišemo mišljenja analitičara, Grčki stav o nepriznavanju (tzv.) Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen - navodi se u pisanom odgovoru Đakofotakis koji je Tanjugu prosledila njegova pres služba.

Flips i Danijel Server izjavili za su za RTV Dukađini da ne očekuju da će pet zemalja Evropske unije koje nisu priznale (tzv.) Kosovo promenti svoje stavove, osim Grčke.

- Grčka će vrlo verovatno priznati (tzv.) Kosovo. Zid koji je stvoren time što pet zemalja nije priznalo (tzv.) Kosovo uskoro će početi da se ruši, kada Grčka ili neka druga zemlja odluči da prizna (tzv.) Kosovo“, rekao je Filips.

Filips i Server takođe smatraju da bi stavove pet zemalja članica EU trebalo videti posle okončanja dijaloga Beograda i Prištine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Vatro Marx

14.04.2021. 10:13

Sta hoce Grcka da su poceli da provociraju i izigrsvaju se sa Srbijom. Priznaje Kosmeta ako imate neki veliki interés, Ok dosta je sa pretnjom i provokacijom.

Turista

14.04.2021. 10:36

Uvek pred turisticku sezonu,pojave se komentari koji treba da uticu na mnjenje Srba u Srbiji,da ne idu na letovanje u prijateljskoj Grckoj.Secam se pre par godina ,kad su neki mediji u Srbiji pisali kako je haos izazvanim strajkom u Grckoj,te gorivo nema i druge gluposti.Nesto od toga radi i crnogorski lobi zbog slabe sezone na crnogrskom moru.

donkizele

14.04.2021. 11:52

"STAV Grčke da ne priznaje nezavisnost (tzv.) Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen"... Ova recenica daje prostor za spekulisanje. Meni n.pr. nije skroz jasan stav Grcke. Tu ima prostor da se kasnije kaze ".....mi smo rekli kad bude to i to onda cemo priznati Kosovo....". Ipak priznaju njihove pasose. Meni bi se vise svidelo da Grcka kaze "NE, mi NECEMO PRIZNATI KOSOVO!" To bi bio JASAN stav.

Mišo Peć

14.04.2021. 12:06

Nema priznavanja nezavisnosti Kosova od strane Grčke niti priznavanja i jednog metra Kosovskometohijske zemlje kao nezavisno Kosovo od strane Srbije.Delim stav predstavnika EU da nema promena granica,moramo se svi pridržavati rezolucije 1244 UN gde je Kosovo i Metohija naša teritorija.