ĐILAS I LUTOVAC IZDALI BOJKOT: Lider Narodne stranke ljut na pojedine opozicione lidere i zbog zakulisnih igara oko izbora u Zaječaru

D. M.

02. 04. 2021. u 09:18

BOJKOT izbora za koji se zdušno zalaže deo opozicije, predvođen Strankom slobode i pravde Dragana Đilasa, ostao je "mrtvo slovo na papiru" u slučaju nedavnog glasanja za lokalnu vlast u Zaječaru.

ЂИЛАС И ЛУТОВАЦ ИЗДАЛИ БОЈКОТ: Лидер Народне странке љут на поједине опозиционе лидере и због закулисних игара око избора у Зајечару

Foto Tanjug

Naime, tamo su pojedini funkcioneri Demokratske stranke Zorana Lutovca, ne samo bili kandidati na izborima, nego su osvojili i odbornički mandat.

To je, recimo, slučaj sa Milošem Stojadinovićem, članom Izvršnog odbora DS, za kojeg tvrde da je bio jedan od najžešćih zagovornika bojkota prošlogodišnjih parlamentarnih izbora. On se u Zaječaru kandidaovao kao 3. na listi "Možemo bolje - Dragana Rašić", koja će u budućem sazivu zaječarske skupštine imati četiri mandata.

Stojadinović je, navodno, prošle godine bio najglasniji u zahtevima da se sankcionišu svi oni u DS koji su se zalagali za učešće na izborima.

I lider Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da su funkcioneri DS, ali i drugi iz Đilasove grupacije, izašli na izbore u Zaječaru pod drugim "brendovima":

- Moja stranka nije prihvatila da bude na toj listi pošto smo obećali da ćemo bojkotovati izbore. Ne možemo šibicariti sa građanima - poručio je Jeremić.

On je već ušao u žestok sukob sa Đilasom i SSP, nazivajući neke njegove partnere "gulašom od pregovarača" i "šiljokuranima", na šta mu je Janko Veselinović, iz Pokreta za preokret, uzvratio da je - "pukao".

Naši izvori tvrde da su se na listi "Možemo bolje" u Zaječaru našli i neki ljudi veoma bliski SSP, ali i Pokretu slobodnih građana.

UNIŠTENjE STRANKE PO DIKTATU

NAŠI sagovornici koji su bili oponenti politici Zorana Lutovca u DS kažu da je slučaj Zaječar još jedan dokaz da je aktuelni šef demokrata sve vreme, po diktatu Đilasa, realizovao plan da stranka nestane i ostane bez svojih prostorija. Po njihovom mišljenju, vrhunac licemerja je da neko, ko se zalagao za bojkot i zbog toga izbacivao iz stranke ljude koji se sa tim nisu slagali, sada učestvuje na izborima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade