SPORAZUM IZMEĐU SRBIJE I PALESTINE: Ministar Vulin i ambasador Nabhan o nastavku saradnje

Novosti online

29. 03. 2021. u 12:39

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Države Palestine Mohamedom Nabhanom o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova.

СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И ПАЛЕСТИНЕ: Министар Вулин и амбасадор Набхан о наставку сарадње

Foto: MUP

Ministar Vulin je istakao da je Sporazum između Srbije i Palestine o bezbednosnoj saradnji, koji je nedavno usvojen u Skupštini Srbije, dobra osnova za unapređenje dalje saradnje dve zemlje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma i iregularnih migracija, posebno kroz razmenu operativnih podataka između dve policije.

Na sastanku su istaknuti tradicionalno dobri prijateljski odnosi dva naroda i uzajamna podrška koju su dve zemlje pružale jedna drugoj u teškim istorijskim okolnostima.

Ministar Vulin preneo je ambasadoru Nabhanu da je stav Srbije po pitanju ponovnog eventualnog zahteva Prištine za članstvo u Interpol nepromenjen i da će se Srbija svim snagama boriti da spreči eventualni pokušaj takozvanog Kosova da postane deo ove međunarodne policijske organizacije, što je u suprotnosti sa međunarodnim pravom i suštinom postojanja ove organizacije.

Ministar se zahvalio Palestini na principijelnom stavu poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i dodao da očekuje da će ta država i dalje imati razumevanja za argumente Srbije protiv članstva takozvanog Kosova u Interpol.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)