NEŠIĆ I ARALICA: Napad Đilasa na novinare je smišljen da bi se sakrio odgovor na dva pitanja - otkud toliko računa i ko je Šmit Paskal?

Novosti online

22. 03. 2021. u 09:57

POMOĆNIK glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti" za digitalna izdanja Andrijana Nešić i direktor veba "Alo" Nina Aralica gostovale su u jutarnjem programu TV Prva i osudile neprikladne komentare lidera SSP Dragana Đilasa na novinare.

НЕШИЋ И АРАЛИЦА: Напад Ђиласа на новинаре је смишљен да би се сакрио одговор на два питања - откуд толико рачуна и ко је Шмит Паскал?

Foto: Printskrin TV Prva

- On je jedan od potpisnika računa koje Dragan Đilas poseduje na Mauricijusu, u Hong Kongu i Švajcarskoj. Deo računa se vodi na Gojka Đilasa, deo na Dragana Đilasa, a deo na Paskala Šmita - rekla je Nešić za TV Prva. 

Ona je istakla da Đilas i na Hong Kongu drži veliki iznos od novca. 

- Na Hong Kongu je skoro 3,3 miliona evra. To je velika cifra - izjavila je Nešić.

Foto: Printskrin TV Prva

Takođe, Nešić je podsetila na šemu Šmita Paskala koju su objavile "Novosti".

- Šema je jako komplikovana. Jedna od firmi sa kojima je povezan Šmit je i firma Dragana Đilasa koja je promenila ime, ali on je povezan za mnogo firmi - rekla je Nešić.

Nina Aralica je izjavila da i novinari imaju decu, a ne samo Dragan Đilas i da je problem političara ako ne mogu da odgovore na pitanja medija.

- Ne bih ni ponavljala šta je čovek rekao. Ne da nema smisla, ne da nije u redu, nego je to smišljeno da bi se sakrio odgovor na temu - otkud taj novac i ko je Paškal Smit? Pošto gospodin Đilas pominje decu stalno, želim da kažem da i naši novinari imaju decu. Novinari imaju zadatak da postavljaju pitanja i ako političari ne mogu na ta pitanja da odgovore, to je njihov problem - rekla je Aralica.

Foto: Printskrin TV Prva

Andrijana Nešić je istakla da postoji interes javnosti za temom velikog novca Dragana Đilasa u stranim zemljama.

- Nije on neko ko se ne bavi političkim životom. Interes javnosti postoji, ali problem je što se niko ovim temom nije bavio. Podatke na Kriku smo imali 2018. godine i od tada se niko nije bavio tom temom - rekla je Nešić.

Ona je objasnila da ovo nije prva tema zbog koje su "Novosti" izložene pritisku, ali da to neće promeniti odnosi te medijske kuće prema novinarskom poslu.

- Ovo nije prva tema koju novosti pokreću. Naš dopisnik je hapšen u Crnoj Gori kada su održavane litije, ali mi smo nastavili da izveštavamo, kao i uvek. Proveravamo još četiri računa Dragana Đilasa u Švajcarskoj - rekla je Nešić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost