MINISTAR SELAKOVIĆ: Protestna nota Hrvatske najbesmislenija do sada, nemojte da nam vređate zdrav razum

Tanjug

13. 03. 2021. u 13:24

MINISTAR spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da je protestna nota ministarstva evropskih i spoljnih poslova (MVEP) Hrvatske, u kojoj se izražava protest zbog pretnji i uvreda na račun predstavnika hrvatske nacionalne manjine na društvenim mrežama, najbesmislenija nota koju su do sada primili, budući da se u samoj Hrvatskoj bez ičije reakcije čuju uvrede na račun predstavnika Srbije, pa i građana naše zemlje.

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ: Протестна нота Хрватске најбесмисленија до сада, немојте да нам вређате здрав разум

Foto Arhiva

- To je jedna od najglupljih i najbesmislenijih nota koje smo do sada primili i to osnovano tvrdim, jer je reč o nečijim stavovima, možda pretnjama, izlivima ružnih osećanja ljudi na društvenim mrežma, dok se u isto vreme, u zvaničnim sredstvima informisanja u Hrvatskoj, protiv najviših državnih funkcionera Srbije iznose najmonstruoznije i najbrutalnije uvrede - rekao je Selaković.

Selaković je naveo da se u Hrvatskoj, pre svega za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a posle i za čitav narod, kaže da je "psihopata, huškač, ekstremno iskompleksiran, a za sve to vreme hrvatski organi vlasti, na takvo izražavanje o šefu jedne strane države ćute".

- Da bi nam, onda, posle samo nekoliko dana, poslali protestnu notu u kojoj traže izveštaj povodom krivičnih prijava koje su podnete zato što je na društvenim mrežama neki nesrećnik nešto ružno napisao protiv određenih pripadnika hvratske nacionalne manjine u Srbiji - rekao je Selaković.

Ističe da državni organi Srbije postupaju u skladu sa zakonom i štite svačiji integritet, tako da svako u Srbiji može da se oseća sigurno.

- Ali, nemojte da nam vređate zdrav razum - poručio je Selaković.

Kako je rekao, Srbija je mnogo puta ranije oćutala na glupe prvokacije druge strane, ali sada neće.

- Nije bilo dovoljno što ste nas provocirali, nije bilo dovoljno što ste nam predsednika nazvali ekstremno iskompleksiranim psihopatom, kao i sve koji glasaju za njega, nego nam još upućujete protestnu notu. Na ovakve stvari, Srbija će uvek reagovati štiteći svoj državni i nacionalni interes i svoje dostojanstvo - zaključio je Selaković.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske (MVEP) uputilo je protestnu notu Srbiji, u kojoj je izrazilo zabrinutost zbog, kako je navedeno, brojnih pretnji, zastrašivanja i uvreda na račun predstavnika hrvatske nacionalne manjine u Srbiji putem društvenih mreža, a posle zahteva da se hrvatski jezik uvede u službenu upotrebu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije