PREMIJER Hrvatske Andrej Plenković pozvao je institucije u Srbiji da odmah reaguju na, kako je rekao, "nedopustive i neprimerene napade na Hrvate koji žive u Srbiji".

Miki Zg

12.03.2021. 20:35

Uskoro u Hr. su lokalni izbori 20.5. ,vodeća stranka opasnih namjera ovih 30. god. ,a i druge pribjegavaju napadima na državu Srbiju -optužbama da netko vrši napade na Hr. zajednicu u RS ,a na kraju se danas utvrdi da je to Hrvat iz Hr. a živi u Subotici .Jučer sedmorici Srba Vrhovni sud potvrđuje kazne 15-20 god. na rekla -kazala .Ovih 2 mjeseca slijedi hajka na Srbe širom Hr. da se pobijedi na izborima ,je nitko nema program bankrotirane zemlje .Šute SNV ,čelnici M.Pupovac ,B.Milošević koalicioni partneri jer su pod nadzorom tajnih službi Hr. !

micko

12.03.2021. 20:40

političkim dekretom odlučeno da bunjevci moraju da budu rvati i sad se čude kad nema partije a ovi to više ne žele da budu ... i opet naopako ... Ko uman i razvijen želi da bude deo toga i deo njihove nacističke ostavštine te stalnog podaništva svakom okupatoru!

prellee

12.03.2021. 20:43

Veliki Srbomrzac. Koliko je samo inciirao Rezolucija u Briselu protiv Srbije, dok je tamo bio na službi. Mislim da je to radio vrlo revnosno i dobro. Mržnja mu je glavna sposobnost, pogotovo sad kad Srbija napreduje brže od Hrvatske.

Mika

12.03.2021. 20:45

Vrhunac bezobrazluka je kada te proziva za neka sporagicna, cak i nepostojeca matletiranja na nacionalnoj osnovi, a odgovoran je za plansko, patolosko ubijanje oko 600.000 Srba za vreme drugog svetskog rata i prosto neverovatno u ovom novom dobu proterali skoro 270.000 Srba iz Hrvatske, pa im je i to bilo malo, pa su i usput pobili jos koji hiljadu na traktorima. SRAMOTA!!!

Sasa

12.03.2021. 21:09

Ja sam srbin koji je pre par godina iz srbije otisao u hrvatsku. Do danas mogu ediciju knjiga napisati o diskriminaciji na dvakom koraku srba, ali kad se sakrijem govorom nego vide po nekom papiru da sam iz srbije momentalno sam bivao totalno diskriminisan, a nemalo i vredjan jer sam iz srbije, a i srbin. Da ne govorimo o Baniji gde i danas u 21 veku srbi zive bukvalno bez elektricne struje i elementarnih uslova. Sta su uradili po hrvatskoj kad se samo pomenuo srpski jezik??? Srbi u hrvatskoj se unistavaju u svakom mogucem smislg, a hrvati su u novom sadu dobili jelacicevu kucu itd itd. I sa hrvatima i hrvatskom srbija treba iskljucivo ici reciprocitetom.

Jagoda

12.03.2021. 21:31

Posle filma Dara iz Jasenovca tesko je ne reagovati. Prosto je ljudski. Sta cemo sa Srbima u Hrvatskoj koji u 21 veku nemaju struju. Sta cemo sa kosarkasem koji skace umore da spasi svoj zivot i govori ja nisam Srbin. Plenkovicu cuti tako si pametniji.

buki

12.03.2021. 21:32

To je zapadni trend, da za sva zla koja činiš, optužuješ druge, koji su po pravilu potpuno nevini i naravno još više zbunjeni. To ne treba da nas spreči, da tom istom Briselu prezentiramo sva prava koja hrvatska nacionalna manjina uživa u Srbiji. Već sledećeg dana im treba iscrpno dostaviti sve muke srpskog naroda u Hrvatskoj, počevši od prava na jezik i ćirilicu. Čovek je u Zagrebu dobio otkaz samo zato što je govorio srpski, tužio ih Međunarodnom sudu i dobio taj slučaj. Morali su da ga vrate na posao. Obavezno iskoristiti i taj slučaj za Brisel. Osim toga, znamo li mi bilo kome da uručimo protesnu notu, jer pored svih nepravdi i zločina nad Srbima, ja nisam pročitala da smo nekoj državi uručili protest.

Boba N

12.03.2021. 21:50

Zašto Srbija ćuti? Dokle? Dokle komunističko ćutanje na ustaški teror? Ako Srbija ne može Zaštititi svoj narod, ko može? Ali čini mi se da neće, jer je uticaj crvenih još uvijek dubok!

tomy

12.03.2021. 21:57

Ja sam jedan od onih koji su osjetili hrvatsku ljubav prema Srbima i koji je zbog te ljubavi morao da napusti lijepu njihovu bez obzira sto sam tamo i rodjen,i sto su mi i djeca tamo rodjena.Znamo kako se ponasaju prema preostalim Srbima i kakva su njihova prava.Dakle ,hrvati u Srbiji mogu imati prava tacno onoliko koliko imaju prava Srbi u lijepoj njihovoj i ni grama vise!

Degman

12.03.2021. 22:27

Može da se slika Hrvati tonu u recesiju neviđenih razmera. Brisel ih za uši drži iznad vode, a pri tome i sam tone. Uskoro će će opet da nas moe kao 1918 da nih spašavamo. Živi bili pa videli.

Draga

12.03.2021. 23:20

Sramno je pominjati navodne pretnje i nebuloze, a kod njih stalno incidenti protiv Srba u svakom obliku. Oni očistili Hrvatsku od Srba koji su vekovima živeli u Hrvatskoj, što je EU i ostalima sve poznato. Licemeri.

petkovic2120

12.03.2021. 23:49

Treba da se stide, odlikuju ratne zločince iz Lore ordenom grada Splita (one osuđene pred njihovim sudovima) a govore o neravnopravnosti hrvatskog jezika u srpskim školama. SRAMOTA!