SAVA JANJIĆ: Žive u bajci oni na Kosovu koji bi da Srbija bude naterana na dogovor

D.R.Đ.

09. 03. 2021. u 15:43

ŽIVE u bajci oni na Kosovu koji veruju da Srbija mora praktično da bude naterana pod pritiskom da prihvati dogovor sa Kosovom, kako bi oni imali slobodne ruke da završe etničko čišćenje na KiM – saopštio je danas Sava Janjić, iguman manastira Visoki Dečani.

САВА ЈАЊИЋ: Живе у бајци они на Косову који би да Србија буде натерана на договор

Arhiva Novosti / Foto: A. Stanković

- Priča da su Srbi navodno pod pritiskom Beograda i da bi inače rado živeli u nezavisnom Kosovu potpuno je lažna. Nema Srba na KiM koji žele da žive posebno u ovakvom nezavisnom Kosovu osim onih koji su eventualno plaćeni da to govore. Jasno smo videli namere kosovskih lidera, da nas koji ovde živimo vekovima svedu na beznačajnu manjinu koja bi uskoro nestala, a naša verska i kulturna baština bila pretvorena u etničku albansku. Duboko verujem da za to neće dobiti međunarodnu podršku, a mi to nikada nećemo prihvatiti dok god ovde živimo, dok god poslednje zvono zvoni na našim hramovima - poručio je iguman Janjić na svom fejsbuk profilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju