BAJDENOV "BLICKRIG" NA SRBIJU: Amerika brza, a tzv. Kosovo ponovo pretrpelo snažan udarac

Novosti online

25. 02. 2021. u 16:06

БАЈДЕНОВ БЛИЦКРИГ НА СРБИЈУ: Америка брза, а тзв. Косово поново претрпело снажан ударац

AP Photo

SRBIJA je, kako su juče objavili mediji, uspela da spreči ulazak tzv. Kosova u Konferenciju ustavnih sudova Evrope.

Skoro 50 odsto ustavnih sudova 38 prisutnih zemalja podržalo je Srbiju, a prištinskim vlastima bilo je potrebno da dobije dve trećine glasova.

Zbog čega će sad sav pritisak biti na Srbiji, ali i na ostala pitanja, odgovarale su jutros u "Novom jutru"  na TV Pink bivše diplomate - Zoran Milivojević i prof. dr Darko Tanasković.

Oni su se saglasili da je opasnost ista već duže vreme.

- Opasnosti su iste već duže vreme, one se povremeno spinuju u odnosi na to šta se dešava u SAD-u. Meni više imponuje što se ponovila i preslikala situacija iz 2015. godine, kada tzv. Kosovo nije uspelo da uđe u Unesko. Postoji nešto drugi raspored raspoloženja i snaga, nego što je to u novinama, pa sam se smrzao. Stalno prete. Bajden je jednom bezobzranim čestitkom našem predsedniku rekao šta je cilj. Ja mislim da je naš položaj objekitvno pojačan i tada ćemo se odupreti. Opasnosti su uvek iste, ali dugo traju i tu treba da izvučemo pouku da radimo što bolje i šta treba - rekao je Tanasković.

- Ono što meni smeta je sam odnos Vašingtona ka tom sporazumu, iza kog bi trebalo da stoji, i Zapada u celoj toj priči. Nema promene stava Amerike, on je jasan, a oni to žele da reše u jednom kratkom roku na način koji su ranije zamislili, ali mislim da ih na to teraju i neke druge globalne okolnosti i teškoće koje imaju u svom dvorištu - ispričao je Milojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)