TRI TAČKE UDARA NA SRBIJU KLINTONISTIČKE ADMINISTRACIJE: Istoričar upozorio na opasnosti koje prete

Novosti online

22. 02. 2021. u 19:14

ТРИ ТАЧКЕ УДАРА НА СРБИЈУ КЛИНТОНИСТИЧКЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ: Историчар упозорио на опасности које прете

Foto: EPA

SRBI ne mogu deliti identitet s crnogorskim separatistima koji na Cetinju pevaju ustaške pesme i pozivaju na istrebljenje srpskog naroda, poručio je istoričar Aleksandar Raković gostujući u emisiji “Odmotavanje” na TV “Vesti”.

Pored toga, Raković je posebno pohvalio ulogu pravoslavnog sveštenstva u Crnoj Gori u protekloj godini koju su obeležile litije i pad Đukanovićevog režima. Istoričar je pozvao pravoslavne sveštenike u Crnoj Gori, čije su misli i reči bile ranije a i sada su pod cenzurom, da se slobodno izjasne da li žele da budu deo tzv. Pravoslavne crkve u Crnoj Gori kao crkve u crkvi, ili imaju nameru da budu deo Srpske pravoslavne crkve kao jedinstvene i nedeljive celine.

Foto: Pink tv printskrin

Raković je naglasio da je jučerašnjim tekstom podgoričkih Vijesti kreiran opasan manifest koji treba da utvrdi da su svi građani pravoslavne vere u Crnoj Gori po identitetu Crnogorci, bez obzira kako se nacionalno izjašnjavaju. Ovaj poznati stav, koji se pripisuje svešteniku Gojku Peroviću, kosi se sa srpskim nacionalnim interesima i srpskim narodom kao jedinstvenom i nedeljivom nacijom, naglasio je Raković.

Istoričar dr Aleksandar Raković gostovao je sinoć u emisiji “Odmotavanje” na TV Vesti, a govorio je o izazovima koje bi Bajdenova administracija mogla ispostaviti prema Republici Srbiji i srpskom narodu.

Raković je podsetio na nedavno javno saslušanje jastrebova klintonističke administracije, na čelu sa Madlen Olbrajt, koji su formulisali tri tačke na kojima treba udariti po interesima Srbije i srpskog naroda: Kosovo i Metohija, Republika Srpska i Crna Gora.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, Raković je kazao da se radi neotuđivom delu Republike Srbije i da ne postoji mogućnost da Srbija prizna secesiju takozvanog Kosova. Raković je pojasnio kako su četiri godine Trampove administracije ipak učinile svoje i da se za to vreme konsolidovala pozicija Srbije. Pritom, na našem prostoru ojačano je prisustvo Rusije i Kine koje na kosovsko-metohijskom pitanju stoje uz Srbiju, a Zapadna Evropa o Kosovu i Metohiji i dalje nema jedinstven stav.

Raković je rekao i da su bošnjački lideri u Federaciji BiH sa ushićenjem propratili Bajdenovu pobjedu kao uvertiru u mogućnost ukidanja Republike Srpske. S tim u vezi, rukovodstvo Republike Srpske već je ismejalo te bošnjačke poglede ali je, kazao je Raković, potrebno da uspostavimo bedem zaštite srpskih nacionalnih interesa ne samo na pitanju Srpske već i kada je riječ o drugim srpskim prostorima.

Na kraju, srpski istoričar je podvukao važnost aerodroma u Trebinju koji je u izgradnji i autoputeva i brzih puteva koji povezuju ili će povezivati Srbe: od Subotice do Bara, od Beograda do Banjaluke, od Bijeljine do Trebinja. Raković je posebno naglasio da srpski narod ima pravo na sopstvene integracije, da je ideja o ujedinjenju Srbije, Crne Gore i Srpske u jednu saveznu državu superiorna i sasvim legitimna i legalna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

buki

23.02.2021. 09:30

@Juca - Lepo to zvuči @Juco, samo je bitan način na koji to izvesti. I naši neprijatelji to hoće, ali tako što bi pobili ili proterali sve Srbe iz okolnih država u Srbiju. Za sada su to uspeli iz Hrvatske, dobrim delom i sa kosova, ali im je trn u oku Crna Gora i Republika Srpska, gde se Srbi ne daju lako proterati. Neće zapadna gamad odustati od svoje namere i još planira da proširi proterivanje Srba sa juga centralne Srbije i iz Vojvodine. Borićemo se uz pomoć saveznika da im plan ne uspe, ali su nam u Srbiji za to neophodne generacije koje vole svoju državu i svoj srpski narod. Dodatni problem je što mnoga naša deca u večeri kada se prikazuje Dara iz Jasenovca odlaze na organizovane žurke u gradovima širom Srbije, a sa takvim pristupom, teško ćemo i Beograd sačuvati.

Anarhista

23.02.2021. 04:36

Ако нама требају западне битанге, сви треба да поцркамо. Боже, поби нас све. У супротном, Само Сила Србина Спашава. Што већа армија, што више оружја, највећа могућа сарадња са Кином и Русијом. Тамне силе само Смрт поштују.